RETRO RÁDIÓ

Jó hír az autósoknak! Tovább csökken a benzin ára

A Metropol összeszedte a nap legfontosabb eseményeit, többek között, hogy milyen idő vár ránk az elkövetkezendő időszakban, és hogy mely kerületekben irtják a szúnyogokat.Megosztás
Szerző: Metropol
2021.08.11. 04:00
árcsökkenés

Ma is nagyon meleg lesz, de a java csak ezután jön!

Újra itt a kánikula. Több megyében már tegnap citromsárga riasztást adtak ki a hőség miatt, azonban a java még hátravan a szakértők szerint. Csapadékra csak az ország északi felén elszórtan kell számítani, ott kialakulhatnak záporok, illetve zivatarok. Napközben többfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugatira, északira forduló szél. A nagy meleg ellenére frontra nem kell számítani, de görcsös fejfájások, illetve vérnyomás-ingadozások, valamint fáradékonyság napközben jelentkezhet az arra érzékenyeknél. A maximumértékek 29–34 °C között alakulnak majd. A mostani hőhullám nem lesz annyira durva, mint a korábbiak, ahol volt olyan nap, mikor negyven fog felé ment a hőmérő, de főleg a hét második felében tartósan 35 fok feletti értékeket mérhetünk, a déli országrészben még ennél is melegebb lehet.

Így védekezzünk a nagy meleg ellen

 • Délelőtt 11 és délután 15 óra között kerüljük a tűző napot
 • Ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre
 • Együnk könnyed ételeket
 • Öltözzünk lazán, kerüljük a sötét ruhákat
 • Újra csökken a benzin ára!

  Mától ismét kevesebbet kell fizetnünk az üzemanyagért. Az árváltozás jelentős lesz, ugyanis a benzin 4, a gázolaj 5 forinttal lesz majd olcsóbb a hazai kutakon, így a benzinért 448 forintot, a gázolajért 442 forintot kell fizetni literenként. A történelmi csúcs után most úgy néz ki, hogy az elkövetkezendő időben jelentősen csökkeni fognak az üzemanyagárak.

  Újra csökken a benzin ára Fotó: Kiss Annamarie/Hajdú-Bihari Napló

  Három kerületben is szúnyoggyérítés lesz

  Zuglóban, Pesterzsébeten és Csepelen is a mai napon irtják a szúnyogokat. A XX. és a XXI. kerületben a napnyugta utáni órákban, míg a Városligetben 03.00–03.40 között végzik a vérszívómentesítést. Rossz idő esetén mindhárom városrészben holnap vagy pénteken végzik el a műveletet. Zuglóban és Pesterzsébeten földi úton, míg Csepelen légi irtás keretében gyérítik a vérszívókat. Mindhárom önkormányzat azt kéri a lakóktól, hogy a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján gyűjtsék be vagy takarják le.

  Ezeket olvastad már?
  Halálos gázfelhő jelent meg egy uszodában, rengeteg óvodás került kórházba

  Halálos gázfelhő jelent meg egy uszodában, rengeteg óvodás került kórházba

  Szívmelengető: vendégek érkeztek a rákbeteg Dzsesszikához

  Szívmelengető: vendégek érkeztek a rákbeteg Dzsesszikához

  „Azt mondta, minden rendben lesz” – pincérnő fojtotta folyóba a szerelmes Csabát

  „Azt mondta, minden rendben lesz” – pincérnő fojtotta folyóba a szerelmes Csabát

  Óraátállítás: ekkor lehet az utolsó!

  Óraátállítás: ekkor lehet az utolsó!

  Top hírek  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás