Drámai részletek: megszólalt a hős férfi, aki kiemelte a karcagi strandon megfulladt kisfiú holttestét

Megszólalt a karcagi tragédia egyik hős szemtanúja. Csaba elmondta: ő és az egyik barátja emelte ki a medence vizéből a hét­éves Kálmánkát, de már senki sem tudott a gyermeken segíteni.Megosztás
Szerző: Metropol
2021.07.14. 10:30
tragédia

Eluralkodott a káosz a karcagi strandon, miután a hét­éves Kálmánka mozdulatlanul lebegő testét észrevették a vízben. Mint azt a Bors megírta, a helyi kisfiú rokonokkal és az édesanyjával élvezte a nyári vakációt, amikor a felnőttek egy része elment a büfébe. A gyermek a kismedencéből átment az egyik gyógymedencébe, ahol eddig tisztázatlan körülmények között megfulladt. Az első hírekben megjelentek szerint a gyermeket a fürdő személyzete ha­mar észrevette, de a család ezt cáfolja. Farkasné Balogh Esz­ter, Kálmán apai nagymamája ugyan nem volt jelen a tragédia idején, de a család egyéb tagjai igen. Tőlük azt hallotta, hogy amikor egy Csaba nevű fiatal egy barátjával a kisfiút a vízből kivette, percekig hiába kiáltottak segítségért. A Borsnak sikerült a tanúval beszélnie, aki kiemelte a vízből Kálmánkát.

Sokkot kaptam! Legalább ötször kiáltottam, mire odajött valaki a dolgozók közül! Mi egy percet sem gondolkodtunk, rögtön kihúztuk a barátommal a fiút a vízből. Sajnos már ké­sőn… – mondta a férfi elkeseredetten.

Kálmánka egyik nagynénje éppen egy másik medencében tartózkodott, amikor megtörtént a baj.

Én már csak az eszeveszett kiáltozásra lettem figyelmes, de akkor még nem is sejtettem, hogy az én kis unokaöcsémről van szó. A strand hamar kiürült, mindenki zokogott. Borzalmas volt mindezt végignézni! – nyilatkozta a rokon.

A nagymama leszögezte: egyáltalán nem okolja Kálmánka édesanyját.

Elég baja van most, miért bántanám még én is? Isten úgyis pontosan tudja, ki hibázott, a rendőrség pedig ugyanezt ki fogja deríteni. Most a leg­fon­tosabb, hogy mindannyian összefogjunk! – jelentette ki a nagyszülő, és hozzátette: Karcagon sokan tudják, hogy ugyan valóban dolgoznak a fürdő területén medenceőrök és úszómesterek, előfordul, hogy hosszabb-rövidebb ideig nem figyelik a medencéket ténylegesen.

Andrási István, a strand ügyvezetője ezzel szemben úgy tartja, hogy a személyzet betartotta az előírásokat.

A család most azt próbálja kijárni, hogy a börtönből a temetésre kiengedjék a kisfiú édesapját. A családfő kisebb súlyú bűncselekményekért ül a rácsok mögött.

Ezeket olvastad már?
Kozma atya elárulta, mi pünkösd nagy titka

Kozma atya elárulta, mi pünkösd nagy titka

Elkészült és megdöbbentő részleteket rejt a Deák téri késelés jegyzőkönyve

Elkészült és megdöbbentő részleteket rejt a Deák téri késelés jegyzőkönyve

Járni sem tud már, vérre van szüksége a 14 éves élsportoló Boginak

Járni sem tud már, vérre van szüksége a 14 éves élsportoló Boginak

Így döntött a család: Suhajda Szilárd teste az Everesten marad

Így döntött a család: Suhajda Szilárd teste az Everesten marad

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél feliratkozás