Szívszorító részletek: palesztin hagyomány szerint temették el a tarpai orvost és családját – Fotók!

Két nagyobb és két kisebb koporsó körül gyülekeztek a gyászolók hétfő délután a Kozma utcai Újköztemető ravatalozójában. A múlt heti tragikus szén-monoxid-mérgezésben elhunyt családot temették. A nyitott koporsókat palesztin zászlókkal takarták le, a gyermekek lábához helyezték el a rokonok és barátok a virágokat és a gyerekek kedvenc plüssállatkáit.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.07.05.
tragédia

 

Egészen szívszorító látványt nyújtottak a koporsóba helyezett plüssjátékok (Fotó: Máté Krisztián/Metropol)

Több mint száz ember gyűlt össze a ravatalozó előtt, hogy végső búcsút vegyen a szén-monoxid-mérgezésben elhunyt, köztiszteletben álló családtól. Sokan hagyományos muszlim öltözékben jelentek meg. A ravatalozótól a sírhely felé menet a menet megállt egy tisztáson, ahol a férfiak egy közös imát mondtak el arab nyelven. Az ima után a 45 évesen elhunyt dr. Q. M. fivére palesztin szokás szerint kiállt a tömeg elé, és arra kért mindenkit, hogy ha az elhunyt valakit megbántott vagy tartozik valakinek, akkor az most jelezze, mert a testvére helyett ő kér bocsánatot és ő fizet meg minden adósságot. A tömeg hosszú percekig állt néma csendben. A család tagjait ezután a jobb oldalukra fordították, és arccal Mekka felé temették el őket.

Palesztin hagyomány szerint temették el az orvost és családját (Fotó: Máté Krisztián/Metropol)

Dr. Q. M. Gázából költözött Magyarországra. Tarpán volt háziorvos, de a falubeliek nemcsak mint orvosukra tekintettek, hanem úgy tartották: már a puszta szeretetével is gyógyít. Az orvos feleségével és két gyermekével Budapesten élt, de azt tervezte, hogy visszaköltöznek szeretett falujába. Éppen a hetekben találta meg az új otthonát, amelyet a nyáron akart rendbe tenni, hogy ott élhessen a családjával – mondták el lapunknak helybéliek a temetésen.

A férfi elégedett volt az életével, ami nem is csoda, hiszen minden lépését a tarpaiak szeretete kísérte. Pénzét és erejét nem kímélve szervezte meg a faluban az állandó orvosi ügyeletet, és hozta tető alá a laboratóriumot, hogy a tarpaiaknak egy kicsit se kelljen várniuk az eredményeikre. Tarpa Nagyközség Önkormányzata Dr. Q. M. háziorvost, belgyógyászt és családját saját halottjának tekintette. Temetésére Tarpáról is többen eljöttek, hogy végső búcsút vegyenek tőle. Szívszorító látvány volt, ahogyan a családtagok koporsóját a földbe engedték.

Négy koporsó egy ravatalon, felfoghatatlan látvány (Fotó: Máté Krisztián/Metropol)

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás