Szívszorító, csak így kísérheti el utolsó útjára a vízbe fúlt Kálmánkát börtönben lévő édesapja





Fehér koporsóban, földbe épített, kibetonozott kriptában helyezik végső nyugalomra a karcagi strandon szombaton vízbe fúlt hét­éves Kálmánkát. A börtönben tartózkodó édesapa szeretne jelen lenni a búcsúztatón.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.07.15.
családi tragédia

Benyújtotta kérelmét a tököli börtön vezetőjéhez annak a kisfiúnak az édesapja, aki szombaton veszítette életét a karcagi strand gyógymedencéjében. Kálmán szeretne részt venni a hétéves gyermeke temetésén.

A parancsnoktól függ

„Az elítélt a bv. intézet parancsnokának engedélye alapján – őrzéssel vagy anélkül – részt vehet közeli hozzátartozója te­metésén. A börtön parancsnoka elrendelheti mozgáskorlátozó eszközök használatát, kivételes esetben pedig meg is tagadhatja a temetésen való részvételt vagy a kegyelet lerovásának engedélyezését. A jelenlegi pandémiás helyzetben ezen kérelmekről a bv. intézetek parancsnokai a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának jóváhagyása mellett dönthetnek. Az előállítás költségét minden esetben az elítélt köteles megtéríteni. Az elítélt a bv. intézet által történő előállítás esetén formaruhát, a bv. intézet elhagyása keretében való részvétel esetén civil ruháját viseli” – válaszolt a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága kommunikációs főosztálya a Bors kérdésére.

Engedélyre vár a család

Farkasné Balogh Eszter, Kálmánka apai nagymamája a Borsnak elmondta, egyelőre nem tudható a szertartás időpontja, hiszen még a boncolás sem történt meg.

„Mi is tudni szeretnénk, mi okozta a kisunokám halálát, pontosabban, hogy miért fulladt bele a medencébe, de a törvény szerint is meg kell várnunk a pa­tológus engedélyét. A mi szokásaink szerint senkit sem szabad elhamvasztani, ezért az unokámat fehér koporsóban temetjük, már ki is fizettük a temetkezési vállalkozót” – szögezte le Eszter, és hozzátette: egyáltalán nem számít, hogy a fia őrizettel vagy anélkül tarthat a családdal a nehéz órákban.

A nagymama és a család senkit sem hibáztat a kisfiú haláláért

Senkit sem hibáztatnak

„Szerintem egyenruhások hozzák és viszik majd, természetesen ennek költségeit is álljuk! A mi családunk összetartó, és mindenképpen hangsúlyozni szeretném, hogy nem hibáztatjuk Kálmánka édesanyját sem, aki a tragikus napon az unokámmal volt a strandon. Elég baja van most neki, támogatásra és együtt­érzésre van szüksége.”

Szopkó Zoltán, a búcsúztató ügyintézője szerint akár hetekig is eltarthat, míg sort keríthetnek a szertartásra.

„A sírgödröt kibetonozzuk, a tetejét pedig egy gránitlappal fedjük majd le. Osztozom a család fájdalmában” – mondta a vállalkozó a Borsnak.

 

 

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás