RETRO RÁDIÓ

Súlyos összeget kell kifizetnie Józsefvárosnak hat jogsértésért?

Ezen a héten eldől, hogy a Pikó András vezette józsefvárosi önkormányzat mennyit kap vissza, ha egyáltalán visszakap valamennyit a befizetett 50 millió forintos büntetéséből. A Közbeszerzési Döntőbizottság megismételt eljárása július 10-én zárul le.Megosztás
Szerző: Metropol
2021.07.08. 09:00
VIII. kerület Pénzbüntetés

Történt pedig, hogy tavaly nyáron Pikó András a veszélyhelyzetben egyszemélyi döntéssel megszüntette a korábbi menzaszolgáltató szerződését és felkérte az Eurest Kft.-t, hogy főzzön tovább. A Közbeszerzési Döntőbizottság ezért 50 millió büntetést szabott ki az önkormányzatra. Pikó bírósághoz fordult.

A Fővárosi Törvényszék legutóbbi ítéletét győzelemként értékelte Pikó András, de ellenzéke szerint, akkorát bukott a polgármester, hogy már azt sem tudja, mit beszél (Fotó: Metropol)

A Fővárosi Törvényszék jogerős ítéletében az önkormányzat terhére kiszabott bírság és a szerződés semmisségét megállapító rendelkezés tekintetében új eljárást rendelt el. Pikó András értelmezése szerint ezzel ők győztek.

A Közbeszerzési Döntőbizottság szerint azonban az önkormányzat keresetét érdemben elutasította a Fővárosi Törvényszék. Nem vitatták a Döntőbizottság által korábban megállapított, a közbeszerzési törvénybe ütköző hat jogsértés meglétét, új eljárás lefolytatására csak a bírság mértéke és a szerződés semmissége tekintetében kötelezi a Döntőbizottságot az ítélet – ráadásul a bíróság az ügy folytatásaként kiírt nyílt eljárással kapcsolatos keresetet elutasította. Mindezek alapján a józsefvárosi önkormányzat mindegyik, közétkeztetési tárgyú eljárása a bíróság jogerős ítéletben is kimondottan törvényellenes volt” – közli a Közbeszerzési Hatóság.

Azt még nem tudni, mekkora lesz az új bírság, de az biztos, hogy a Pikó András vezette józsefvárosi önkormányzat máris fizethet: az ítélet alapján köteles megtéríteni a Közbeszerzési Döntőbizottság perköltségeit is.

Ezeket olvastad már?
Brutális baleset a II. kerületben: egy nő súlyosan megsérült

Brutális baleset a II. kerületben: egy nő súlyosan megsérült

Szijjártó Péter: Büszkék vagyunk rájuk – Fotók!

Szijjártó Péter: Büszkék vagyunk rájuk – Fotók!

Nagyon jól tudtunk együttműködni a magyarokkal – nyilatkozik a japán építész

Nagyon jól tudtunk együttműködni a magyarokkal – nyilatkozik a japán építész

A Hunor mentőszervezet már 12 túlélőt emelt ki a romok alól

A Hunor mentőszervezet már 12 túlélőt emelt ki a romok alól

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás