Brüsszel azt akarja, hogy LMBTQ aktivistákat engedjünk be az óvodákba és az iskolákba





Ma rendhagyó módon szerdán tartották meg a kormányinfót, amely során Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra tart sajtótájékoztatót.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.07.07.
sajtótájékoztató

Az általában csütörtökön levezényelt kormányinfó szerda délután kezdődött meg a héten. Gulyás Gergely a tájékoztató során építőipari-, koronavírus- és az Unióval kapcsolatos témákat érintett.

Már személyesen győzhetik meg az oltatlan 60 év felettieket háziorvosaik

„A háziorvosok személyesen is felkereshetik most már a hatvan év felettieket, akik még nem oltottak. 6 féle oltóanyag érhető el Magyarországon, két napon belül bármelyik vakcinával beoltják. Az idősek számára hatalmas kockázatot jelent, hogyha nem otlatnak„ - árulta el a miniszter.

Már félmillióan igényelték a zöldkártyát

A zöldkártyák készítése folyamatos, már fél millióan igényelték. A külügyminisztérium honlapján a konzuli oldalon tájékozódhatnak arról az emberek, hogy melyik országba mi szükséges a belépéshez. Az országok többsége elfogadja a keleti vakcinákat is, ahol nem, ott PCR-teszt szükséges” - nyilatkozta a miniszter. Gulyás Gergely hozzátette: „Napok óta olyan betegek hunynak el, akik nem voltak beoltva.

Építőanyag árak emelkedésének megállítása érdekében tett lépések

Az építőipari termékek ára elképesztően megemelkedett. Ezért az alábbi változásokat fogja eszközölni a kormány:

  • Az építőipari termékek kivitelére engedélyt kell kérni 2021. október 1-től.
  • A regisztrációs kötelezettséget bevezetik az építőipari termékekre, Magyarországról csak bejelentés után lehet kivinni, például acél és vas termékek, homok, kő, kavics és sóder termékeket. Nyomon fogják továbbá követni a termékek útját, a közúti termék szállítást is be kell jelenteni ezután.
  • Kőfejtés, kavics, homok, anyagbányászat, gipszgyártást végzők meghatározott bányajáradék feletti árrésznek a 90%-a bányajáradék lesz. Három millió forint felett.
  • Két évről egy évre csökkentik a bányászati kitermelési kötelezettség idejét.
  • Az ÉMI az anyagok helyettesítését megfogják vizsgálni, és ahol helyettesítő termék is biztonságos, ott lehetővé fogják tenni a helyettesítést.
  • Többen dolgoznak ma Magyarországon, mint ahogy előzetesen várták

    „Nőtt a dolgozók száma, várhatóan idén nyáron nem csupán elérjük a kormány ígéretét, hanem még túl is tudunk rajta lépni, és akár foglalkoztatási csúcsot fogunk tudni dönteni egy világjárvány árnyékában” - árulta el Gulyás Gergely.

    Új rekord születhet Magyarországon a foglalkoztatottságban Fotó: Pixabay Képünk illusztráció

    Pozitív második félévet várnak gazdasági szempontból

    „A gazdasági növekedésről még biztos adatunk nincsen, azonban pozitív eredményt várunk. Év/éves kimutatásban, valamint az előző negyedévhez képest is a növekedés lesz látható. Soha nem látott gazdasági növekedést, 5.5%százalékot akarunk elérni, ebben az esetben a gyereket nevelők SZJA-t vissza akarjuk adni„ - nyilatkozta a miniszter.

    A Lánchíd fényfestését a főváros nem engedélyezte

    Nélkülöznünk kell a híd kivilágítását, nem látjuk milyen érdeke fűződik ehhez a fővárosnak. A felújítás önmagában nem lenne akadálya a kivilágításnak” - mondta el a politikus újságírói kérdésre.

    A Lánchíd felújítása nem akadálya a kivilágításnak Fotó: Metropol/KM

    A legtöbb ember a világon kínai vakcinát kapott

    A miniszter szerint minden oltóanyag biztonságos, és elmondta: az antitestmérések nem adnak pontos adatokat arról, hogy hatásos-e a védettség. A világon pedig a legtöbb embert kínai oltóanyaggal oltották be.

    Az Európai Unió zsarolására bírósági perrel reagálna a magyar kormány

    „Amennyiben a helyreállítási támogatást a pedofil ellenes törvény megváltoztatásához kötnék, akkor a magyar kormány a bírósághoz fordulna„ - nyilatkozta Gulyás Gergely. „Brüsszel azt akarja, hogy LMBTQ aktivistákat engedjünk be az óvodákba és az iskolákba” - tette hozzá.

    Az összes vakcinánál vizsgálják, hogy szükség van-e harmadik oltásra

    Ne tekintsék virulógusoknak a balliberális újságírókat” - fejtette ki a véleményét a politikus - „Valamennyi oltásnál vizsgáljuk, hogy lesz-e szükség harmadik vakcinára, amennyiben a szakértők azt mondják igen, akkor kell elég tartalék. Amíg nincs olyan konszenzus, hogy hány hónap után szükséges, addig nem lesz tervezetten harmadik oltás.„

    A kínai Sinopharm vakcina is hatásos Fotó: MTI/Balázs Attila

    Nem tervezi a kormány a kötelező oltást

    A miniszter kifejtette: Az egészségügyben kötelezővé tehető, egyéb esetekben alaptörvény módosítás lenne hozzá szükséges. A felelősség azé, aki nem oltatja be magát.

    „Jogos kérdés, hogy az oktatásban, munkahelyeken elvárják-e az oltást, erről társadalmi vitát kell indítani, és amennyiben a nagy többség ezen a véleményen lenne, akkor a kormány is átgondolná a kérdést” - szögezte le Gulyás Gergely.

    Maximálisan felkészült Magyarország a negyedik hullámra

    Maximálisan felkészültünk a negyedik hullámra. Matematikai modellek már most is vannak. Amit ma látunk annak alapján a második hullám legmagasabb pontját sem tudná elérni a negyedik hullám. Egy szűkebb körről beszélünk ráadásul, összesen két és fél millió ember lesz, akinek a fertőzöttségéről döntő többségében beszélhetünk„ - mondta el Gulyás Gergely.

    A családpolitikának a demográfiai változásokat kell támogatnia

    Gulyás Gergely a családokat érintő kérdésekre elmondta: Elsődlegesen a szülők kötelezettsége a gyerek nevelése. Nem gondolkodik a kormány a nyugdíjkorhatár emelésén.

    „A családpolitikának a demográfiai változásokat kell támogatnia, családpolitika kell” - emelte ki Gulyás Gergely.

    Családpolitika kell Magyarországon a miniszter szerint Fotó: shutterstock Képünk illusztráció

    Budapesten egyre több a dugó és a hajléktalan

    A miniszter újságírói kérdésre elmondta: A fővárosban egyre több a dugó, a hajléktalan és a szemét. Ez a baloldali városvezetés tevékenységének eredménye - árulta el Gulyás Gergely.

    A Fudanról népszavazás fog dönteni, a kollégiumi férőhelyek biztosítva lesznek

    Gulyás Gergely leszögezte: Akkor épül Budapesten Fudan, hogyha ezt népszavazáson a fővárosiak támogatják.

    A magyar diákváros számára a kollégiumi férőhelyeket, amiket ígértünk, biztosítani is fogjuk„ - nyilatkozta a miniszter.





    Ezeket olvastad már?
    Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

    Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

    Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

    Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

    "Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

    "Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

    Rétvári Bence: A pedofiloknak nincs kegyelem

    Rétvári Bence: A pedofiloknak nincs kegyelem

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás