RETRO RÁDIÓ

Brüsszel azt akarja, hogy LMBTQ aktivistákat engedjünk be az óvodákba és az iskolákba

Ma rendhagyó módon szerdán tartották meg a kormányinfót, amely során Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra tart sajtótájékoztatót.Megosztás
Szerző: metropol
2021.07.07. 20:22
sajtótájékoztató

Az általában csütörtökön levezényelt kormányinfó szerda délután kezdődött meg a héten. Gulyás Gergely a tájékoztató során építőipari-, koronavírus- és az Unióval kapcsolatos témákat érintett.

Már személyesen győzhetik meg az oltatlan 60 év felettieket háziorvosaik

„A háziorvosok személyesen is felkereshetik most már a hatvan év felettieket, akik még nem oltottak. 6 féle oltóanyag érhető el Magyarországon, két napon belül bármelyik vakcinával beoltják. Az idősek számára hatalmas kockázatot jelent, hogyha nem otlatnak„ - árulta el a miniszter.

Már félmillióan igényelték a zöldkártyát

A zöldkártyák készítése folyamatos, már fél millióan igényelték. A külügyminisztérium honlapján a konzuli oldalon tájékozódhatnak arról az emberek, hogy melyik országba mi szükséges a belépéshez. Az országok többsége elfogadja a keleti vakcinákat is, ahol nem, ott PCR-teszt szükséges” - nyilatkozta a miniszter. Gulyás Gergely hozzátette: „Napok óta olyan betegek hunynak el, akik nem voltak beoltva.

Építőanyag árak emelkedésének megállítása érdekében tett lépések

Az építőipari termékek ára elképesztően megemelkedett. Ezért az alábbi változásokat fogja eszközölni a kormány:

 • Az építőipari termékek kivitelére engedélyt kell kérni 2021. október 1-től.
 • A regisztrációs kötelezettséget bevezetik az építőipari termékekre, Magyarországról csak bejelentés után lehet kivinni, például acél és vas termékek, homok, kő, kavics és sóder termékeket. Nyomon fogják továbbá követni a termékek útját, a közúti termék szállítást is be kell jelenteni ezután.
 • Kőfejtés, kavics, homok, anyagbányászat, gipszgyártást végzők meghatározott bányajáradék feletti árrésznek a 90%-a bányajáradék lesz. Három millió forint felett.
 • Két évről egy évre csökkentik a bányászati kitermelési kötelezettség idejét.
 • Az ÉMI az anyagok helyettesítését megfogják vizsgálni, és ahol helyettesítő termék is biztonságos, ott lehetővé fogják tenni a helyettesítést.
 • Többen dolgoznak ma Magyarországon, mint ahogy előzetesen várták

  „Nőtt a dolgozók száma, várhatóan idén nyáron nem csupán elérjük a kormány ígéretét, hanem még túl is tudunk rajta lépni, és akár foglalkoztatási csúcsot fogunk tudni dönteni egy világjárvány árnyékában” - árulta el Gulyás Gergely.

  Új rekord születhet Magyarországon a foglalkoztatottságban Fotó: Pixabay Képünk illusztráció

  Pozitív második félévet várnak gazdasági szempontból

  „A gazdasági növekedésről még biztos adatunk nincsen, azonban pozitív eredményt várunk. Év/éves kimutatásban, valamint az előző negyedévhez képest is a növekedés lesz látható. Soha nem látott gazdasági növekedést, 5.5%százalékot akarunk elérni, ebben az esetben a gyereket nevelők SZJA-t vissza akarjuk adni„ - nyilatkozta a miniszter.

  A Lánchíd fényfestését a főváros nem engedélyezte

  Nélkülöznünk kell a híd kivilágítását, nem látjuk milyen érdeke fűződik ehhez a fővárosnak. A felújítás önmagában nem lenne akadálya a kivilágításnak” - mondta el a politikus újságírói kérdésre.

  A Lánchíd felújítása nem akadálya a kivilágításnak Fotó: Metropol/KM

  A legtöbb ember a világon kínai vakcinát kapott

  A miniszter szerint minden oltóanyag biztonságos, és elmondta: az antitestmérések nem adnak pontos adatokat arról, hogy hatásos-e a védettség. A világon pedig a legtöbb embert kínai oltóanyaggal oltották be.

  Az Európai Unió zsarolására bírósági perrel reagálna a magyar kormány

  „Amennyiben a helyreállítási támogatást a pedofil ellenes törvény megváltoztatásához kötnék, akkor a magyar kormány a bírósághoz fordulna„ - nyilatkozta Gulyás Gergely. „Brüsszel azt akarja, hogy LMBTQ aktivistákat engedjünk be az óvodákba és az iskolákba” - tette hozzá.

  Az összes vakcinánál vizsgálják, hogy szükség van-e harmadik oltásra

  Ne tekintsék virulógusoknak a balliberális újságírókat” - fejtette ki a véleményét a politikus - „Valamennyi oltásnál vizsgáljuk, hogy lesz-e szükség harmadik vakcinára, amennyiben a szakértők azt mondják igen, akkor kell elég tartalék. Amíg nincs olyan konszenzus, hogy hány hónap után szükséges, addig nem lesz tervezetten harmadik oltás.„

  A kínai Sinopharm vakcina is hatásos Fotó: MTI/Balázs Attila

  Nem tervezi a kormány a kötelező oltást

  A miniszter kifejtette: Az egészségügyben kötelezővé tehető, egyéb esetekben alaptörvény módosítás lenne hozzá szükséges. A felelősség azé, aki nem oltatja be magát.

  „Jogos kérdés, hogy az oktatásban, munkahelyeken elvárják-e az oltást, erről társadalmi vitát kell indítani, és amennyiben a nagy többség ezen a véleményen lenne, akkor a kormány is átgondolná a kérdést” - szögezte le Gulyás Gergely.

  Maximálisan felkészült Magyarország a negyedik hullámra

  Maximálisan felkészültünk a negyedik hullámra. Matematikai modellek már most is vannak. Amit ma látunk annak alapján a második hullám legmagasabb pontját sem tudná elérni a negyedik hullám. Egy szűkebb körről beszélünk ráadásul, összesen két és fél millió ember lesz, akinek a fertőzöttségéről döntő többségében beszélhetünk„ - mondta el Gulyás Gergely.

  A családpolitikának a demográfiai változásokat kell támogatnia

  Gulyás Gergely a családokat érintő kérdésekre elmondta: Elsődlegesen a szülők kötelezettsége a gyerek nevelése. Nem gondolkodik a kormány a nyugdíjkorhatár emelésén.

  „A családpolitikának a demográfiai változásokat kell támogatnia, családpolitika kell” - emelte ki Gulyás Gergely.

  Családpolitika kell Magyarországon a miniszter szerint Fotó: shutterstock Képünk illusztráció

  Budapesten egyre több a dugó és a hajléktalan

  A miniszter újságírói kérdésre elmondta: A fővárosban egyre több a dugó, a hajléktalan és a szemét. Ez a baloldali városvezetés tevékenységének eredménye - árulta el Gulyás Gergely.

  A Fudanról népszavazás fog dönteni, a kollégiumi férőhelyek biztosítva lesznek

  Gulyás Gergely leszögezte: Akkor épül Budapesten Fudan, hogyha ezt népszavazáson a fővárosiak támogatják.

  A magyar diákváros számára a kollégiumi férőhelyeket, amiket ígértünk, biztosítani is fogjuk„ - nyilatkozta a miniszter.

  Ezeket olvastad már?
  Végzetes tragédia a vidámparknál, holtan esett össze az apuka

  Végzetes tragédia a vidámparknál, holtan esett össze az apuka

  A lakókra ömlik a szemét a XVIII. kerületben – Videó!

  A lakókra ömlik a szemét a XVIII. kerületben – Videó!

  Tragédia egy rodeón! Bika taposott halálra egy tinit

  Tragédia egy rodeón! Bika taposott halálra egy tinit

  „Vannak könnyebb és nehezebb időszakok” – mellrákot diagnosztizáltak Borinál, szívszorító vallomást tett

  „Vannak könnyebb és nehezebb időszakok” – mellrákot diagnosztizáltak Borinál, szívszorító vallomást tett

  Top hírek  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás