Elképesztő részletek a terrorelhárítók akciójáról, így fogták el azt a terézvárosi férfit, aki fegyvert fogott szomszédjára – Fotók

A VI. kerületi Bajnok utcában az egyik ott lakó, a 42 éves G. Krisztiánhoz nagy erőkkel vonult ki a rendőrség és a terrorelhárítás is, miután fegyvert fogott szomszédjára, majd elbarikádozta magát a saját laká­sában.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.07.02.
VI. kerület Rajtaütés

Többször is rálőtt a terrorelhárítás embereire a VI. kerületben a 42 éves G. Krisztián, az a férfi, aki fegyvert fogott szomszédjára, majd elbarikádozta magát a belvárosi lakásban. Kiderült, Krisztián egyáltalán nem volt ismeretlen a zsaruk előtt: korábban elfogatóparancs alapján is körözték, aznap pedig többször is rálőtt a terrorelhárítás embereire.

A TEK-esek megszállták a budapesti házat

Fegyverrel barikádozta el magát

A rendőröket aznap a riadt szomszéd tárcsázta, miután Krisztián egyszerűen fegyvert fogott rá délelőtt. A rendőrök azonnal a helyszínre siettek, miközben a TEK embereit is riadóztatták, így hamarosan tucatnyi esetkocsi lepte el a környéket. Az embereket egy helyre terelték, miután a férfi elbarikádozta magát fegyverével a lakásában, és nem volt hajlandó kijönni. Információink szerint a terrorelhárítás munkatársai ekkor még egy telefont is beadtak neki, hogy tudjanak vele kommunikálni, de az őrjöngő Krisztián szinte rögtön kihajította az udvarra a készüléket. A TEK-esek azt is hiába kérték, hogy feltett kezekkel és fegyvertelenül jöjjön ki a lakásból, pedig figyelmeztették: ha nem teszi, akkor kényszerítő intézkedéseket fognak bevetni.

Több lövést is leadott a TEK-esekre

Krisztián azonban nem tett eleget a kérésnek, kilépett az ajtón, fegyverrel a kezében, és a körfolyosós gangról többször is rálőtt a TEK embereire, azonban ekkor még nem lehetett tudni: pontosan milyen fegyverrel támadt rájuk. Ennek ellenére a TEK-esek nem használtak éles fegyvert, hamarosan enélkül is elfogták: az ajtót és az ablakot berúgva bejutottak a lakásba, azonban a férfi teljesen kivetkőzött magából: még akkor is ellenkezett, mikor a bilincselésre került sor. Ezután sem volt olyan mentális állapotban, hogy rendőrautóba ültessék, sérülései is voltak, így a műveleti egység speciális egészségügyi mentőtisztje és orvo­sa látta el, ők adták át az Or­szágos Mentőszolgálat embe­reinek. A környékbeliek korábban a Borsnak elmondták: nem bánják, hogy a férfit lecsukták, mert többször is agresszívan viselkedett.

A felvételen jól látszik, hogy a férfi rálő a TEK-esekre

„Többeket is követett, zaklatott, megesett, hogy már máskor is fegyvert fogott valakire, sőt mi több, azt is hallottuk, hogy korábban már rabolt is” – mesélték. Hozzátették, egyáltalán nem bánják, hogy elvitték. – „Balhés volt, így nem bánjuk, hogy végre nincs itt.”

Az ámokfutó teljesen kivetkőzött magából: még akkor is ellenkezett, mikor a bilincselésre került a sor

Két nappal korábban már rendőrökre támadt

A férfi lakásán végül a zsaruk egy gáz-riasztófegyvert találtak. A helyiek azonban azt is hozzátették: úgy tudják, hogy nem sokkal az eset előtt Krisztián­nak megint meggyűlt a baja a törvénnyel.

„Pár nappal ezelőtt az egész dráma előtt már jártak kint nála a zsaruk” – mesélték a Borsnak. - Úgy tudjuk, a férfit már ekkor is elfogatóparancs alapján körözték, a zsaruk ki is mentek a lakására, azonban Krisztián ekkor sem viselkedett józan ember módjára: ellenállt a rendőrök intézkedésnek, balhézott a házban, az egyik rendőrt fejbe rúgta, de a másikra is rátámadt. A férfi ellen jelenleg két eljárás is folyik: a TEK hivatalos személy elleni erőszak miatt tett ellene feljelentést, míg a VI. kerületi rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt nyomoz.

Krisztián nem volt olyan mentális állapotban, hogy rendőrautóba ültessék, ezért mentő vitte el

A Bors értesüléseire a TEK-nél nem kívántak nyilatkozni.

 

 

 

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás