Züllött bulicsarnok lesz a Klauzál téri piacból? Teljesen kiakadtak az Erzsébetvárosiak - Videó!





A VII. kerületben nagy a felháborodás: azt mondják, július 2-án az erzsébetvárosi képviselő-testület egy tisztességtelen paktummal átverte a lakosságot, és vállalkozóknak adta a Klauzál csarnokot 15 évre.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.07.06.
VII. kerület aggasztó döntés

Eldőlt: Gastro Market néven üzemeltetik 2037-ig a csarnokot. A határozat lehetővé teszi az Andrássy 52 Bar Kft. és a Pontoonka Group Kft. számára azt is, hogy átalakításokat hajtson végre az épületen. A galérián éttermek, gasztronómiai helyiségek kapnak helyet, a földszinten pedig kulturális rendezvények. A környékbeliek most attól tartanak, hogy az Intant és a Fogas „bemelegítő helyévé” fog válni az egykor szebb napokat élt piac.

A Klauzál téri vásárcsarnok egyike a monarchia korában épült nagy budapesti vásárcsarnokoknak. Külön érdekessége, hogy mivel a zsidó negyedben volt, sokáig csak itt lehetett kóser élelmiszert vásárolni. A piac a XX. század második felében leromlott, de 2015-ben felújították. A 130 éves épületre 2 milliárd forintot költöttek. A helyiek szeretik ezt a piacot, így a környékbelieket megdöbbentette a hír, hogy a piacból bulinegyedet akarnak csinálni.

Leonardo, egy közeli olasz bisztró tulajdonosa:

Nekünk ez nagy baj lesz! Nem is tudtam erről. Szoktunk ott vásárolni, ez tényleg kellemetlen meglepetés, nem is tudok erre mit mondani. Nagyon sajnálom, szeretem ezt a csarnokot.

László:

Sajnálom, mert viszonylag közel van a munkahelyem, ide szoktam jönni ebédszünetben apróságokat vásárolni. Csak pár éve volt felújítva az egész csarnok. Nem tudjuk, mi van a háttérben.

Ilona:

Milyen csarnokot? Hát jobb helyre is lehetne bulinegyedet tenni, mert nekünk ez a környék nagyon jó! 1955 nyarán jöttem ide, még lovas kocsik jártak az utcán, azóta szeretünk itt vásárolni. Még kint voltak az árusok, hát itt ne bulizzanak! Itt nincsenek kaják, piák, hozzanak maguknak és menjenek a térre bulizni! De a piacot ne vegyék el tőlünk, azt szeretjük!

Juli:

Hogy bulicsarnokot akarnak-e, azt nem tudom, de vannak erre utaló jelek. Szerintem nem igazán fér össze a buli a vásárlással, ide kisgyerekek és idősek is járnak. Én nem örülök neki. Nyitás óta ide járok, a Gozsdu-udvar alkalmas a szórakozásra, de ez nem ilyen jellegű hely!

Zsuzsa:

Én nem örülök neki, hogy bulicsarnokot akarnak csinálni, mert ez nagyon jó kis bevásárlóközpont! Én is ide szoktam járni, nagyon jó piac. Annyi bulihely van már, annyi bulinegyed a közelben, én nem szeretném, ha a csarnokból is ez lenne!





Ezeket olvastad már?
Feldarabolt emberi maradványokat találtak, végre kiderült, ki az áldozat

Feldarabolt emberi maradványokat találtak, végre kiderült, ki az áldozat

Mégis gyilkosság: vadállatnyugtatót mutattak ki a halott nő szervezetében

Mégis gyilkosság: vadállatnyugtatót mutattak ki a halott nő szervezetében

Ezért nem találkoztunk az idegenekkel – Elképesztő magyarázatot adott a csillagász

Ezért nem találkoztunk az idegenekkel – Elképesztő magyarázatot adott a csillagász

Olyan erővel csapódott a vonatnak, hogy árokba borult egy autó Cikón

Olyan erővel csapódott a vonatnak, hogy árokba borult egy autó Cikón

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás