Merkely Béla: Az ellenanyag-szint pontosan nem mérhető





A Semmelweis Egyetem rektora a Kossuth rádió Vasárnap reggeli műsorában kifejtette: az ellenanyag-szint pontosan nem mérhető, és közölte: semmire sem alkalmasak a magánellátásban mért tesztek.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.06.07.
cáfolat

A professzor elmondta, sokan úgy gondolják, hogy abban az esetben, ha két oltás után nincsen a szervezetükben elég antitest, akkor szükségük lenne egy harmadikra is. Merkely Béla a műsorban kifejtette: a különböző ellenanyagok egymástól eltérő védettségeket alakítanak ki, és ezeket nem lehet egy az egyben összehasonlítani. Ráadásul az is számít, hogy mikor történt az oltás vagy az átfertőzöttség.

Dr. Merkely Béla rektor Fotó: Facebook

Ellenanyag-szint mérésekből nem vonható le biztos következtetés a védettségről

Duda Ernő virológus korábban azt írta a Sinopharm-mal oltott és negatív ellenanyaggal rendelkezőknek: ott, ahol nincs mérhető ellenanyagszint, a sejtes immunitás is bizonytalan. Merkely Béla ezzel szemben azt mondja nem érdemes az ellenanyagszintet magánellátás keretében méretni, mert az nem alkalmas semmire. A klinikai hatékonyság a fontos, az ellenanyag-szint pontosan nem mérhető. Az oltóanyagokat nem lehet összehasonlítani, mint a fociban a gólokat.

Duda Ernő a szegedi egyetem professzora Fotó: Facebook

Akik átestek a víruson, már egy oltás után is védettek

Akik átestek már a koronavírus-megbetegedésen, azoknak - a nemzetközi adatok szerint - elég egyetlen védőoltás beadása. Ebben az esetben az első vakcina az úgynevezett „booster”, azaz gyorsító hatású oltás. Azoknak akik még nem estek át a betegségen azoknak nagy szüksége van egy második oltásra is - mondta el a professzor.

Nem lesz negyedik hullám

A professzor kifejtette: ahol ilyen magas a koronavírus elleni átoltottság, mint Magyarországon, nem fog bekövetkezni negyedik hullám. Hozzátette: - Magyarországon nagy valószínűséggel közel vagyunk a nyájimmunitás eléréséhez vagy már el is értük, ez azonban nem jelenti azt, hogy egyes emberek, családok, akik nem oltották be magukat, nem fertőződhetnek meg.

- Biztos vagyok benne, hogy jelenleg a világban nincsen olyan mutáns, amely bármilyen módon veszélyeztetné az emberiséget azzal, hogy ki tudná kerülni a környezetünkben nagy mennyiségben használt oltóanyagokkal elért védettséget - jelentette ki a Semmelweis Egyetem rektora.





Ezeket olvastad már?
Tragédiába fulladt a szex az első randin, meghalt egy 19 éves lány

Tragédiába fulladt a szex az első randin, meghalt egy 19 éves lány

9 éves kislány küldött üzenetet az anyjának a szexuális erőszakról

9 éves kislány küldött üzenetet az anyjának a szexuális erőszakról

Szörnyű gyanúról suttognak Budafokon, veszélyre figyelmeztetik egymást az ott lakók

Szörnyű gyanúról suttognak Budafokon, veszélyre figyelmeztetik egymást az ott lakók

Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás