RETRO RÁDIÓ

Lánchíd-lezárás, 1. nap: életveszély, anyáznak a sofőrök! Eszement közlekedésre kényszeríti a bicikliseket Karácsony, totális zűrzavar a Clark Ádám téren





Lezárták a hidat ma hajnalban, és meg is néztük, mi a helyzet: a reggeli dugó életveszélyt, anyázást hozott. Most másfél évig ez lesz Budapest egyik központi útvonalán Buda és Pest között.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.06.16.
eszetlen helyzet

A Metropol a helyszínen mérte fel, hogyan tudnak közlekedni az autósok és kerékpárosok az I. kerületi Clark Ádám téren a leszűkített körforgalomban.

Sajnos már az első napon kijelenthető, totális a zűrzavar mind a gépkocsival, mind a biciklivel érkezők számára. Összevissza terelik a kerékpárosokat, akik keverednek az autósokkal és a gyalogosokkal, így folyamatosan életveszélyes helyzetek állnak elő.

Úgy tűnik, az új és sajnos szinte kiismerhetetlen közlekedési szabályokkal járható körforgalomban inkább az az elv uralkodik, hogy „csak érjek át valahogy”. Ez pedig már a lezárás első napján balesetveszélyes helyzeteket teremtett.

A kerékpárosok félelmet nem ismerve hajtanak az autók közé, miközben a sofőrök nem győznek lassítani, hogy ne történjen baleset.

Az autósok közül már reggel sokaknál elszakadt a cérna. Volt, aki anyázva szidta a biciklivel elé vágó embert.

Életveszélyes kerékpársávok

Szűkített körforgalom, új kerékpársáv és életveszélyes megoldás: ez maradt a budapestiek ikonikus virágágyásának leaszfaltozása után. „Átmenetileg bevonjuk a területet a forgalomba, hogy enyhítsük az autósok kellemetlenségeit” – írta Karácsony a virágágyásról. Eközben mindössze annyi történt, hogy a hídra felmenő és onnan lejövő forgalmat megszüntette, leszűkítette a sávot, és kerékpársávot festett oda, ahol eddig nem volt. A bicikliseket két oldalról, a zebra közepéről engedik be a körforgalomba, hiszen az Alagútból kijövő, majd a Vár felé menő bicikliútról tudnak ezt követően behajtani a körforgalomba. Erre egy ponton lesz lehetőségük: ott, ahol a gyalogosoknak egy közlekedési lámpa nélküli zebrán kell átjutniuk a túloldalra. Ez azt jelenti, hogy egyetlen helyen fog összetömörülni mindenki: autósok, kerékpárosok és gyalogosok. Mi ez, ha nem életveszélyes?





Ezeket olvastad már?
Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás