Így halad a Keleti pályaudvar felújítása - Videó

Ütemterv szerint halad a Keleti pályaudvaron az utascentrum kialakítása, amiről egy videót is megosztott a MÁV.

Megosztás
Szerző: metropol
2021.06.27. 21:00
VIII. kerület munkálatok

A régi lépcsőket, a pénztárakat és a pincehelyiség megszűnő falait elbontották, megtörtént a mozgólépcsők és a liftakna süllyesztékeinek a kitűzése. A kivitelezés - többek között, a pinceszinti tartófalak szigetelésével, talajmegerősítéssel - folytatódik.

A március közepén kezdődött felújítás leglátványosabb eredménye, hogy befejeződött a régi lépcsők bontása a műemlék jellegű gránit és márvány burkolatok óvatos eltávolításával. Korábban elbontották a pénztárakat, a pincehelyiség megszűnő falait és leverték a vakolatot. Megtörtént az építési törmelék elszállítása a területről, helyet biztosítva a további munkáknak. Eddig több mint 1200 m3 sittet hordtak ki a pályaudvarról. Mindez többek között közel 1000 m2 vakolat, 700 m2 álmennyezet, 5 vasbeton lépcső, 35 km kábel és 600 m2 aljzat bontásával; valamint 800 m2 padlóburkolat 350 m2 falburkolat bontásával gyűlt össze. Az épülő 93,19 m2 üvegfödém össztömege 36,4 tonna lesz.

A következő munkafázisban történik a pinceszinti tartószerkezeti falak utólagos szigetelése injektálással, valamint ezzel párhuzamosan elkezdődtek a talajmegerősítési, alapozási munkák JET-Grouting technológiával. Ezt követően az aljzat kavicságyazat terítése, tömörítése következik.

Az uniós és hazai források felhasználásával megvalósuló beruházásnak köszönhetően, a korábbi belföldi pénztárak és az azok előtti terület teljes átépítésével, több mint 1542 négyzetméteren megvalósuló, akadálymentes utascentrumban az eddiginél nagyságrendekkel komfortosabb lesz az utasok kiszolgálása. Egy helyen lesz lehetőség a menetjegyváltással, a belföldi vagy akár nemzetközi utazással kapcsolatos ügyek intézésére, és akadálymentesen lehet majd megközelíteni a pályaudvart az aluljárószint és a vágánycsarnok közti mozgólépcsőn vagy liften.

A munkálatokról a vállalat a Facebook-oldalán osztottak meg egy izgalmas videót.

Ezeket olvastad már?
Szívszorító történet: így mentette meg koraszülött babája a fiatal anyuka életét

Szívszorító történet: így mentette meg koraszülött babája a fiatal anyuka életét

Tanulmányi verseny valódi szakmaisággal

Tanulmányi verseny valódi szakmaisággal

Botránypolitikus: Baranyi Krisztina 3 „hadviselő” éve 9 pontban

Botránypolitikus: Baranyi Krisztina 3 „hadviselő” éve 9 pontban

Végre egy jó hír: újabb trolibuszok a fővárosban!

Végre egy jó hír: újabb trolibuszok a fővárosban!

Hírlevél feliratkozás

Top hírek

Ezek is érdekelhetik