Felejtsd el a belvárost a hétvégén is, kocsival reménytelen lesz közlekedni





Kerékpáros felvonulás és futóverseny is lesz a hétvégén Budapesten. Mutatjuk, merre lehet számítani lezárásra.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.25.
felvonulás

Június 26-án, szombaton újra megrendezik az I bike Budapest felvonulást a Magyar Kerékpárosklub szervezésében. Idén még nagyobb érdeklődés övezi a nagyszabású eseményt, amelyet tavaly a járványhelyzet miatt nem tudtak megtartani a szervezők. A biciklisek 14 órakor a budai alsó rakpart Margit hídtól északra eső szakaszáról indulnak. A felvonulást René van Hell holland nagykövet nyitja meg. A pesti rakpart érintésével az Andrássy úton keresztül a Városligetbe érkezik a várhatóan többezres kerékpáros felvonulás, ahol a szokásos bringaemeléssel ér véget a program várhatóan 17 órakor.

A rendezvény idején forgalomkorlátozásokra kell számítani a városban, amely érint több BKK-járatot is.

Rengetegen pattannak majd kerékpárra (Fotó: Nagy Zoltán)

Az alábbi forgalomkorlátozásra lehet számítani:

  • Az Üstökös utcától dél felé a Budai alsó rakpart–Műegyetem rakpart–Petőfi híd–Közraktár utca–Pesti alsó rakpart–Széchenyi István tér–József Attila utca–Andrássy út–Bajza utca–Damjanich utca–Dvořák sétány útvonalon időszakos és szakaszos lezárásra kell készülni.
  • 14:40 és 17 óra között a 70-es és a 78-as trolibusz a Kossuth Lajos tér és a Keleti pályaudvar (Garay utca) között közlekedik, de módosított útvonalon: a Dembinszky utca–Wesselényi utca–Izabella utca–Király utca útvonalon jár, több megálló kimarad.
  • 14:20 és 16:40 között a 83-as trolibusz a Fővám tér M felé terelve, a Lónyay utcán át közlekedik, kimarad a Közraktár utca és a Fővám tér megálló, de ideiglenesen megáll a 15-ös autóbusz Czuczor utca és a Török Pál utca megállójában.
  • 14 óra és 16:30 között a 15-ös és a 115-ös autóbusz rövidített útvonalon közlekedik, a Fővám tér és a Boráros tér közötti megállókat nem érinti.
  • 14:20-tól 17 óráig a 105-ös és a 178-as autóbusz módosított útvonalon jár, nem érinti az Apor Vilmos tér, illetve Naphegy tér felé a Vágány utca/Dózsa György út és a Petőfi tér közötti, a Gyöngyösi utca felé pedig a József Nádor tér és a Vágány utca/Dózsa György út közötti megállókat.
  • 14:20 és 16:30 között a 212-es autóbusz Svábhegy felé terelve jár, de megálló nem marad ki.
  • A keresztirányú forgalomban rövid idejű várakozásra számítsatok, emiatt pedig az érintett BKK-járatok is megnövekedett menetidővel közlekednek - írja a BKK.
  • Futóversenyt rendeznek Kőbányán

    Június 27-én a X. kerületben futóverseny miatt vasárnap reggel 9 és 10.30 között időszakos és szakaszos lezárásra kell számítani a Rottenbiller parktól a Halom köz–Előd utca–Bebek utca–Harmat utca–Ihász utca–Kőér utca–Kápolna utca–Halom utca–Ászok utca–Bánya utca útvonalon.

     





    Ezeket olvastad már?
    Mi a szösz: Kiakadtak a budapestiek a várost elárasztó vattaszőnyegtől

    Mi a szösz: Kiakadtak a budapestiek a várost elárasztó vattaszőnyegtől

    Európa egyre közelebb a nukleáris háborúhoz

    Európa egyre közelebb a nukleáris háborúhoz

    Müller Péter is megkapta a Gondosórát

    Müller Péter is megkapta a Gondosórát

    Tombolnak az eltűnt kisgyerekek szülei: miért költenek ennyit Maddie felkutatására?

    Tombolnak az eltűnt kisgyerekek szülei: miért költenek ennyit Maddie felkutatására?

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás