„Négy hónapot mozdulatlanul kellett feküdnöm otthon„ – megrendítő vallomás a 13 évesen elgázolt Lúciától

Kettétört az álma a 13 éves kislánynak, miután kerékpározás közben elgázolták Kiskunhalason.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.02.
baleset

A 13 éves Tamás Lúciát másfél éve biciklizés közben, egy részeg sofőr gázolta el – írja a Blikk. A lány a beleset előtt versenytáncolt, és nagy terveket dédelgetett, azonban a felelőtlen sofőr miatt le kell mondania a táncoskarrierről is.

„Bő három hetet töltöttem a kórházban, aztán további négy hónapot mozdulatlanul kellett feküdnöm otthon. Sokáig mankóval tudtam csak közlekedni, szinte újra meg kellett tanulnom járni. Időjárás-változáskor még szokott fájni a lábam, de már viszonylag jól vagyok. Ennek ellenére sajnos a táncot abba kellett hagynom, fájdalom nélkül egyelőre futni sem tudok. Az orvosok szerint bármi megtörténhet, de nem kecsegtetnek túl sok reménnyel. Egy csapásra veszítettem el a régi életem” – mesélte a lapnak Lúcia, aki tavaly kapott ajándékba egy új biciklit, amit egyszer-kétszer ugyan kipróbált, de az átélt traumától azóta nem mer ráülni. Sőt, a történtek óta egyedül az utcára sem merészkedik ki, legfeljebb a barátnőivel szokott sétálni.

A gázolás helyszíne, ahonnan elmenekült a sofőr (Fotó: police.hu)

Cserben hagyta a sofőr

Lúcia gázolója ittas állapotban volt a balesetkor, és még jogosítványa sem volt. A 32 éves gázolóval szemben az ügyészség most emelt vádat, amiből kiderült: az autó alá esett és a kerekek közé szorult kislányt mintegy 30 méteren át vonszolta a férfi, aki nem adta meg az elsőbbséget a szabályosan, kivilágítva közlekedő gyermeknek. Sőt, a gázolás előtt még gyorsított is. Az ütközés után ahelyett, hogy a kislány segítségére sietett volna, elszaladt a helyszínről. A kislány segítségére a járókelők és a határvadászok siettek.

„A közelünkben lakik, neki is van egy velem egykorú gyermeke. Többször is láttam, amikor arra mentünk, még egymás szemébe is néztünk, de egyszer sem szólt hozzám. Rosszulesik, hogy még bocsánatot sem kért” – tette hozzá Lulu, aki sosem fogja elfelejteni, hogy a gázolója a kocsiból kiszállva azt hangoztatta, hogy egy kutyát ütött el. A lány a fején és testén számos, nyolc napon túl gyógyuló csonttörést szenvedett, amelyek szerencsére maradandó fogyatékosság nélkül gyógyultak.

Többször követett el törvénytelenséget a gázoló

A cserben hagyónak egy másik bűncselekmény miatt is felelnie kell: két hónappal a gázolás előtt a városban szintén ittasan és nyugtató hatása alatt vezetett. A Blikk információi szerint a vádlott idén január óta ismét börtönben van, tavaly szeptemberben ugyanis jogerősen egy év fogházra ítélték, amiért korábban szintén részegen vezetett. Ezenfelül egy 2017-es, féléves felfüggesztett börtönbüntetését is le kell töltenie, amit üzletszerűen elkövetett csalásért kapott.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás