Ez lesz ma! Mutatjuk a hétvége legfontosabb történéseit





Összeszedtük a hétvége legfontosabb eseményeit, hogy az Eb miatt hol, mire kell figyelni, ha autóval közlekedünk, és meddig szavazhatunk a következő térkipucolási akcióról.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.11.
Fontos

Újabb forgalomkorlátozások az Eb ideje alatt

A labdarúgó-Európa-bajnokság miatt további korlátozások lépnek életbe. A változások érintik az I., VII., VIII., X. és XIV. kerületet. A rendőrség felhívja az autósok figyelmét, hogy ne a megszokott közlekedési rend szerint közlekedjenek az elkövetkezendő hetekben. A forgalmi változásokról további információkat a police.hu-n talál.

A főváros számos pontján átalakul a közlekedés (Fotó: Fejér Megyei Hírlap/FG)

Tilos megállni!

  • 2021. június 14-én 18 órától június 15-én 24 óráig, június 18-án 18 órától június 19-én 20 óráig, június 22-én 18 órától június 24-én 3 óráig, valamint június 26-án 18 órától június 27-én 24 óráig. A VII. kerületben a Verseny utca, a Jobbágy utca, a Dózsa György út mindkét oldalán, a VIII. kerületben az Asztalos Sándor út mindkét oldalán és a Kerepesi út VIII. kerületi oldalán lévő szervizúton, a X. kerületben a Albertirsai úti buszparkolóban a Fehér út és a Expo tér között, a XIV. kerületben az Istvánmezei út, a Szabó József köz, Stefánia út, Cserei utca, Ilka utca, Egressy út, Gizella utca, Mogyoródi út mindkét oldalán, valamint a Hungária körút páros oldalán a Jurisics Miklós utca és a Stefánia út között és Szörény utca páros oldalán és a Kerepesi út, Ifjúság útja, Papp László Sport Aréna mélygarázshoz vezető szervizút és a Puskás Ferenc Stadion metrómegálló által határolt területen.
  • 2021. június 24-én 8 órától június 28-án 24 óráig az I. kerületben, a Hess András tér mindkét oldalán a Boldog XI. Ince Pápa utca és a Szentháromság tér között, valamint a Hilton Hotel Budapest előtti parkolóban, Gimnázium utca mindkét oldalán a Hunyadi János út és a Hilton Hotel gazdasági bejárata között.
  • Szakaszosan és időszakosan lezárják!

  • 2021. június 15-én 14 órától június 15-én 24 óráig, június 19-én 11 órától június 19-én 20 óráig, június 23-án 17 órától június 24-én 2 óráig, valamint június 27-én 14 órától június 27-én 24 óráig többek között a Dózsa György utat a Kerepesi út és Podmaniczky utca között, illetve a Hősök terét és a Kós Károly sétányt.
  • Ma még szavazhatsz a köztisztasági és közbiztonsági akcióról!

    A Budapesti Közlekedési Központ június 11-e éjfélig várja a szavazatokat arra, hogy hol tartsák a következő köztisztasági és közbiztonsági akciót. A választási lehetőségek között ott van a Blaha Lujza tér, a Déli pályaudvar, a Keleti pályaudvar, a Margit híd budai hídfőjénél és a Rákóczi tér is. A közlekedési vállalat több szerv bevonásával korábban már csinált ilyen akciót márciusban az Örs vezér terén, májusban pedig a Boráros téren.

    Vasárnap a magyar feltalálók és védőnők napja!

    Június 13-án két ünnepnapot is tartanak az egyik a magyar feltalálók, a másik a védőnők miatt. A tudósokat 2009 óta ünnepeljük, amelyet a Magyar Feltalálók Egyesülete kezdeményezett. Erre a napra pedig azért esett a választás, mert az első magyar Nobel-díjas, Szent-Györgyi Albert biokémikus 1941-ben ezen a napon jelentette be találmányát, a jól eltartható, nagy C-vitamin-tartalmú készítmények előállításának eljárását. 1915-ben ezen a napon Stefánia belga hercegnő védnökségével megalakult az „Országos Stefánia Szövetség az Anyák és Csecsemők Védelmére”, és ezen belül a Védőnői Szolgálat. Egy évvel később Heim Pál kezdeményezésére elindult a védőnőképzés. Ne felejtsük el a védőnőket, mivel nekik is órási hála és köszönet jár, hiszen a mentősök és az orvosok mellett ők is gondoskodtak a gyermekekről, illetve tartották a lelket az anyukákban, akiknek a pandémiás időszak még megterhelőbb volt.





    Ezeket olvastad már?
    Orbán Viktor: ennek a választásnak döntő hatása lesz a háború vagy béke kérdésére

    Orbán Viktor: ennek a választásnak döntő hatása lesz a háború vagy béke kérdésére

    Áll a forgalom Budapesten: durva baleset történt

    Áll a forgalom Budapesten: durva baleset történt

    Szentkirályi Alexandra: újabb kamu Karácsony Gergelytől, aki nem indította el a társasházak fűtéskorszerűsítését sem!

    Szentkirályi Alexandra: újabb kamu Karácsony Gergelytől, aki nem indította el a társasházak fűtéskorszerűsítését sem!

    Frontális karambol, teljes útzár és mentők a 7-es főúton

    Frontális karambol, teljes útzár és mentők a 7-es főúton

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás