Nincs kegyelem: brutális fordulatokat tartogat az időjárás





Átmeneti enyhülést hoznak csak a péntek-szombati esőzések, de hamarosan visszatér a rekkenő hőség.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.26.
kánikula

Szombaton reggel és napközben is főként északon, északkeleten várhatóak újabb záporok, zivatarok, köztük egy-egy heves zivatar is előfordulhat. Élénk, néhol erős lesz az északi-északnyugati szél, de a zivatarokat is erős, viharos lökések kísérhetik. Mérséklődik a hőség, hajnalban 15-21, délután 25-32 fok között alakul a hőmérséklet - írja az Időkép.

Vasárnap sok napsütés, kevés felhő várható. Zápor, zivatar csak helyenként északon fordulhat elő. Az északias szél északkeleten megélénkülhet. Hajnalban 14-19 fok közé hűl le a levegő, délután pedig 27-33 fokot mérhetünk.

Fotó: ShutterstockHétfőn tovább erősödik a nappali felmelegedés, a legmelegebb órákban 28-34 fok valószínű. Emellett sok napsütésre számíthatunk, jelentéktelen csapadék csak elvétve lehet.

Kedden is túlnyomóan napos, száraz idő valószínű. A déli-délkeleti szél többfelé élénk, a Dunántúlon erős lehet. A csúcshőmérséklet már 32-37 fok között alakulhat.

Szerdán is a Dunántúlon feltámadó északnyugati szél hoz némi felfrissülést, míg keleten marad a hőség. Délután 28-37 fokos maximumokra van kilátás. A napos idő mellett helyenként nyugaton fordulhat elő zápor, zivatar.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás