A szomszédoknál szülte meg az üllői kismama Zalánkát

Lakótársa lakásában hozta világra második gyermekét egy fiatalasszony Üllőn. Rita szerda hajnalban szólt a férjének, Ferencnek, hogy elfolyt a magzatvize. El is indultak a kórházba, azonban nem jutottak messzire: kénytelenek voltak segítséget kérni az alattuk lakó Etelká­-tól és Alpártól.

Megosztás
Szerző: Metropol
2021.06.12. 04:40
Nem hétköznapi

Az üllői lakóparkban mindenki hősként ünnepli azt a házaspárt, amelyik laká­sában szerda kora reggel a világra jött Rita és Ferenc második gyermeke. A közösségben régóta várták, hogy a kis Zalán megszülessen.ú

Rita a kórházba indult férjével, de csak a lépcsôházig jutottak (képünk illusztráció)
Fotó: Sutterstock

Két mentő érkezett

„A kedves jogász-mérnök há­zaspárt gyakran látjuk a környéken kézen fogva sétálni. Nagy szeretetben nevelik a most másfél-kétéves nagyobbik gyerme­küket” – mesélte a Borsnak az egyik szomszéd, aki reggel fél nyolc körül éppen munkába indult, amikor meglátta, hogy az épület előtt két mentőautó áll. Először megijedt, ám a hírek ilyenkor gyorsan terjednek, így hamar megtudta, hogy aggodalomra semmi ok.

A lépcsőházig jutottak

Rita és Ferenc jól tudták, hogy második gyermekük bármelyik pillanatban megérkezhet, de ekkora meglepetésre nem számítottak. Reggel ugyanis a kismama magzatvize elfolyt, ezért el is indultak volna a kórházba. Az ajtajuktól a lépcsőházig még eljutottak, ott azonban csupán egyetlen emeletet tudtak megtenni, ugyanis az események felgyorsultak. Rita közölte hitvesével, hogy baj lehet, ugyanis a baba a vártnál hamarabb kint lesz.

„Feri becsengetett Alpár és Etelka lakásá­ba, ők pedig hihetetlen lélekjelenléttel intézkedtek. Az sem zavarta őket, hogy az apuka az álmukat zavarta meg. Hogy Ritának ne a folyosón kelljen megszülnie a kisfiát, a lakásukba invitálták a párt, majd rögtön tárcsázták a mentők számát. A diszpécsernek már nem ez volt az első hasonló esete, ezért könnyedén nyújtott távsegítséget az érthető módon izgatott telefonálónak. Pontosan el­mondta, mit kell tenni. Természetesen a mentősök is azonnal elindultak két autóval, de mire a helyszínre értek, már javában sírt az újszülött Zalán. Az anya és a kisfia is jól vannak, de a biztonság kedvéért mindkettejüket beszállították a kórházba.”

Ő egy igazi üllői baba

A Bors megtalálta a boldog családapát, ám ő nem szeretett volna nyilatkozni. A hős házaspár ottjártunkkor nem tartózkodott otthon.

„Zalán egy igazi üllői baba. Ő ténylegesen itt látta meg a napvilágot, ráadásul majdnem a saját otthonában” – mondta lapunknak egy kedves lakó, és hozzátette: hogy a segítséget kérő és nyújtó pár egyébként is jó barátságban volt, de bizonyára a történtek hatására örökre kapcsolatban maradnak majd.

 

 

 

Ezeket olvastad már?
Sokkoló, ami történt a zuglói játszótéren, 10 éves kisfiút fojtogattak

Sokkoló, ami történt a zuglói játszótéren, 10 éves kisfiút fojtogattak

A férfi meggyőzően állítja: 60-szor rabolták el az űrlények

A férfi meggyőzően állítja: 60-szor rabolták el az űrlények

Csak úgy sztrájkolhatnak a pedagógusok, ha "elégséges szolgáltatást" nyújtanak

Csak úgy sztrájkolhatnak a pedagógusok, ha "elégséges szolgáltatást" nyújtanak

Durva döntés született, betiltják a házasságon kívüli szexet

Durva döntés született, betiltják a házasságon kívüli szexet

Hírlevél feliratkozás

Top hírek

Ezek is érdekelhetik