„Azt írtátok, dögöljünk meg!ˮ – megrendítő vallomás a budapesti szívkórház dolgozóitól

Bár az egészségügyi dolgozók mindent megtettek, hogy minél több emberen segíthessenek, sokszor a járvány ideje alatt nekik estek a hálátlan emberek.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.05.26.
fenyegetés

A Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet egy nagyon szomorú posztot töltött fel a Facebook-oldalára. Bár a kórház dolgozói a járvány ideje alatt minden erejükkel azért küzdöttek, hogy segítsenek az embereken, mégis rengeteg támadás érte őket az utóbbi időben – írja a Ripost.

Ők voltak az igazi hősök a járvány alatt (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

„Egy évvel ezelőtt tapsoltatok nekünk, etettetek, szépítettetek, szerettetek minket. Aztán amikor az első hullám után ismét szigorú járványügyi beléptetést vezettünk be és a maszkviselést kértük, akkor már nemcsak szavakkal fenyegettétek kollégánkat, hanem tettlegesen is bántalmaztátok. Amikor elsők között vettük fel a védőoltást, akkor szó szerint azt írtátok a posztunk alá, hogy »dögöljünk meg«, és egyébként is csalás az egész, mert vizet fecskendőznek belénk egy kupakkal ellátott tűből. Most, amikor részlegesen feloldjuk a látogatási tilalmat, azt írjátok nekünk, hogy felháborító, amit teszünk, mert csak a védettségi igazolvánnyal vagy negatív PCR-teszttel rendelkezőket engedjük be a súlyos szívbetegeinkhez. A közösségimédia-oldalunkon nemcsak minket küldtök a pokolba, hanem egymás halálát is kívánjátok, szívbeteg gyermekek szüleinek estek neki. Ez már nekünk is sok! Kérjük, ne tegyétek!” – áll a Facebook-oldalon megosztott bejegyzésben.

Hozzátették: „Tudjátok, mi több mint egy éve fronton vagyunk és harcolunk értetek. Mi itt voltunk karácsonykor, oltottunk húsvét vasárnap, és a mai napon, pünkösd hétfőjén is várjuk az oltakozókat. De ezt a harcot egyedül nem tudjuk megvívni, csak közösen sikerülhet legyőzni a járványt”

A munkájuk az életmentés (Fotó: Bujdos Tibor/BT)

A Facebook világában sokan felbátorodnak a névtelenségtől, a következmény nélküli bejegyzésektől, ezért sajnos egyre többen válnak hálátlan kommentelővé, akik hirtelen felindulásból bármit képesek a kórház dolgozóinak fejéhez vágni. Ez szégyenletes dolog, ráadásul nagyon rosszulesik az egészségügyi dolgozóknak, akik csak a munkájukat próbálják végezni.

Nekünk is van szívünk és lelkünk is, és egy ilyen hozzászólás elolvasása után is gondoskodnunk kell a lélegeztetőgépen lévő koronavírusos betegeinkről, be kell lépnünk a műtőbe, hogy szíveket operáljunk, állandó készenlétben kell lennünk, hogy életeket mentsünk, transzplantáljunk. Arra kérünk benneteket, hogy a jövőben a mi Facebook-oldalunkon ne bántsátok sem egymást, sem minket” – zárták megrendítő szavaikat a posztban.

Top hírekHírlevél-feliratkozás