Facebookon találta meg az édesanyja a kómában fekvő Eriket

Rejtélyes körülmények között került egy németországi kórházba egy 19 éves magyar fiatalember.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.05.23.
tragédia

A mindössze 19 éves B. Erik a jobb élet reményébe utazott ki a hónap elején a németországi Mannheimbe. Egy ismerőse szerzett neki munkát, állványozással foglalkozott volna, de aztán váratlanul mégsem állt munkába. Ennek ellenére minden nap beszélt Tiszalúcon maradt családjával és szerelmével, ám május 12-én elvesztették vele a kapcsolatot. Az aggódó édesanya mindent megpróbált, hogy valahogy mégiscsak elérje gyermekét. Beszélt a rendőrökkel, megosztotta a Facebookon eltűnt kisfia képét, amikor tudomást szerzett a szörnyű tragédiáról.

„Miután egy helyi Facebook-csoportban is megosztottuk az eltűnését, egy nővér jelentkezett, akinek ismerős volt a fiam arca a kórházból. Így derült ki három nappal később, hogy ott fekszik kómában”– emlékezett vissza a Blikknek M. Mónika (43), a fiatalember édesanyja.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

„Azon a bizonyos szerdán állítólag valamilyen kábítószert fogyaszthatott, amitől összevissza beszélt. A társai szerint azt állította, hogy be van csipelve, üldözik, és meg akarják ölni. A lakótársai végül még aznap transzferrel hazajöttek Magyarországra, őt pedig otthagyták. Állítólag nem volt beszámítható állapotban, elszaladt a kocsitól, de akkor sem értem, hogy miért kellett magára hagyni” - tette hozzá az aggódó édesanya.

Így pontosan azt sem tudni mi történt a fiatal magyar tinédzserrel. Erik koponyasérülése mellett édesanyja elmondása szerint a fiának belső vérzése volt, a mellkasa sérült és a lábában is eltörtek a csontok. Az pedig, hogyan került ilyen súlyos, életveszélyes állapotban, csak azután derülhet ki, ha egyszer magához tér.

„Sajnos kritikus az állapota, ezért imádkozunk érte, hogy jobban legyen. Úgy tervezte, hogy rendbe szedi az életét, rengeteg terve volt, de most egy pillanat alatt minden romba dőlt. Számomra nagyon gyanús az, hogy arról hallucinált, hogy meg akarják ölni, aztán ilyen súlyos sérülésekkel kerül kórházba. Kétlem, hogy baleset érte, számomra már csak az a kérdés, hogy ki és miért bántotta”– tette hozzá dühösen Mónika.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás