Óriási a felháborodás: eltüntették a lányok dekoltázsát egy gimiben





Photoshoppal utólag eltüntette több mint 80 diáklány dekoltázsát a 2021-es évkönyvében egy floridai középiskola. A szülők bocsánatkérést várnak, a lányok megalázva érzik magukat.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.05.22.
botrány az iskolában

Alaposan felszaladt Riley O'Keefe, a St. John-i Bartram Trail középiskola 9-dikes tanulójának szemöldöke, amikor a kezébe vette az 2021-es iskolai évkönyvet. A kislány döbbenten vette észre, hogy a fotóján teljesen eltüntették a dekoltázsát. Ráadásul roppant kontár módon. Később kiderült, az iskola vezetősége mindegyik lánnyal így járt el, aki nem felelt meg az általuk preferált „ízléses öltözködésnek”. Riley később még jobban elképedt, amikor konstatálta, hogy egyedül a lányok dekoltázsa volt vállalhatatlan az iskolai erkölcsrendészetnek, a fiú úszócsapat fürdőnadrágos képeivel láthatóan semmi baj nem volt. Az internetre kikerült képek tanúsága szerint erősen túlzó volt a cenzúra. A diáklány és édesanyja, a többi szülővel és diákkal összefogva most online petícióban követeli az iskola bocsánatkérését.

Akcióban az iskolai erkölcsrendészet Fotó: Twitter

Az Bartram Trail középiskola már korábban is gyakran indított hadjáratot a lányok öltözködését. Az egyik tanuló elmondta: kiállították az osztály elé, és az iskola munkatársai arra kérték, tárja szét a kabátját a többi alkalmazott és diák előtt, hogy szemrevételezzék a ruházatát. Máskor pedig egy szimpla sportmelltartó miatt pellengéreztek ki egy kislányt. Akadt olyan nap, amikor 31 tanuló kapott megrovást a „ledér viselete” miatt. A diákok és a szülők online petíciót indítottak, hogy az iskola azonnal kérjen bocsánatot gyermekeiktől.

Amerikában nem ez az első példa az utólagos photoshopos cenzúrára. 2017-ben egy New Jersey-i középiskola került a címlapokra, miután az évkönyvből kiretusálták egy diák Donald Trumpot ábrázoló pólóját.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás