RETRO RÁDIÓ

„A gyerekem intenzív osztályon fekszik élet és halál közöttˮ – börtönből kért kimenőt a feleségét megölő Zoltán

P. Zoltán megölte feleségét, majd egy gödörbe hajította. Nem tagadja a tettet, de egy utolsó kéréssel teljesen felborzolta a kedélyeket.Megosztás
Szerző:
2021.05.28. 07:45
ítélet

Vasalt ingben, vezetőszáron állt a bíróság elé az 59 éves P. Zoltán, az a férfi, akiről korábban a Bors is írt, miután hátborzongató módon végzett szerelmével, K. Évával. A mindig féltékenykedő Zoltán ugyanis egy bulin bepiált, ezután bántalmazta, majd megfojtotta az asszonyt. Amikor rájött, mit is tett, először mintha mi sem történt volna, elballagott dolgozni, majd hazatérés után a nő testét átvonszolta a szomszédos, épülő ház pincéjébe, és egy ottani gö­dörbe hajította.

„Csak tíz évet?”

Zoltán 10 évet kapott (Fotó: Bors)

A család ezután három hónapig minden erejével Évát kereste, a férfi pedig eljátszotta az aggódó férjet. Szerepét azonban csak a poligráfos vizsgálatig tudta hitelesen alakítani, ott már elbukott, megtört, és mindent bevallott, csupán egyet tagadott: hogy megütötte volna az asszonyt.

Nem tagadom azt, ami történt, egyet viszont igen: nem pofoztam meg őt. Az életét miattam veszítette el, amiért millió bocsánatot kérek, nagyon sajnálom az egészet, soha nem akartam bántani – mondta az utolsó szó jogán. A férfit végül 10 év börtönre ítélték, amit ő szó nélkül el is fogadott, az ügyész azonban korlátozott fellebbezéssel élt. A tárgyalás vé­gén viszont drámai bejelentést tett: mint elmondta, két legidősebb fia súlyosan megbetegedett koronavírus-fertőzésben, közülük az egyik, Krisztián pedig jelenleg is élet és halál között lebeg, ezért azt kérte, hogy szüntessék meg a kényszerintézkedést addig, míg hazamegy a családjához.

– Hat kiskorú gyerek van otthon, a fiam, Krisztián a ceglédi intenzív osztályon fekszik élet és halál között, a gyerekeknek szükségük van rám – mondta remegő hangon a férfi.

A teremben a kérés után néma csönd honolt, még az ügyész sem tiltakozott a kérés ellen, a bíró pedig tanácskozási szünetet kért. Végül azonban, bár a bíró sajnálatát fejezte ki a történtek miatt, nem engedte el Zoltánt, döntését a 10 éves börtönnel indokolta. A tárgyalásra elment Évi legjobb barátnője, akit sokkolt a döntés.

Ennyit ér egy csodás anya, asszony és barát élete? Csak tíz évet? A gyerekei azóta is gyászolnak, a két legkisebb lányának el sem mertük mondani, hogy ma lesz az ítélet. Remélem, másodfokon többet kap – szögezte le a barátnő. B. B.

 

Ezeket olvastad már?
Hatalmas nevek bukkantak fel az idei Szuperkoncerten

Hatalmas nevek bukkantak fel az idei Szuperkoncerten

Zokogva üzent az édesanya a nővérének: hozza vissza a gyerekeket

Zokogva üzent az édesanya a nővérének: hozza vissza a gyerekeket

Az eső fog a legkevésbé fájni a hétvégén

Az eső fog a legkevésbé fájni a hétvégén

Kisbabája születése után állt meg a 23 éves édesanya szíve

Kisbabája születése után állt meg a 23 éves édesanya szíve

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás