Orbán Viktor részvétét fejezte ki az Izraelben történt tömegszerencsétlenség miatt

Izraeli kollégájának, Benjamin Netanjahu miniszterelnöknek írt levélben fejezte ki részvétét Orbán Viktor az izraeli Meron-hegy oldalában történt tömegkatasztrófa kapcsán - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár pénteken.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.04.30.
tragédia

A kormányfő azt írta: mély fájdalommal értesült az éves lag baómer ünnepségen történt tragikus eseményekről, amelyek sok emberéletet követeltek és sokak sérülését okozták.

Engedje meg, hogy kifejezzem őszinte részvétemet, valamint mélységes együttérzésünket és szolidaritásunkat az áldozatok családjai iránt. Mielőbbi gyógyulást kívánunk a sérülteknek” - fogalmazott Orbán Viktor. Hozzátette: „gondolataink és imáink az áldozatokkal, családjaikkal és Izrael népével vannak ebben a nehéz időszakban”.

Kövér László részvétét fejezte ki a kneszet elnökének

Kövér László házelnök is részvétét fejezte ki Jarív Levinnek, a kneszet elnökének pénteken.

Az Országgyűlés Sajtóirodája által pénteken az MTI-hez eljuttatott távirat szerint az Országgyűlés elnöke azt írta: megdöbbenéssel és mély megrendüléssel értesült a Meron-hegyi Lág Báómer ünnepségen csütörtökön történt tragédiáról.

Kövér László együttérzéséről biztosította az áldozatok családjait és szeretteit, továbbá sok erőt és kitartást kívánt nekik a mostani nehéz időszakban. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy minden sérült gyorsan felépül.

Kérem, fogadja szívből jövő részvétemet e tragikus esemény alkalmából” - írta az izraeli törvényhozás elnökének Kövér László.

A tragédia Izrael északi részén, Meron városánál történt, ahol a 2. században élt rabbi, a zsidó miszticizmus egyik vezéralakja, Simon bar Jocháj sírja található. A vallási ünnepen több tízezren vettek részt, a zarándokok halálát a zsúfoltság és a tolongás okozta; a halálos áldozatok többsége megfulladt vagy agyontaposták. A halálos áldozatok száma péntek délutánra 45-re nőtt, 150-en megsérültek.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás