Tetőzik a járvány, lassan elérjük a hárommillió beoltottat





Magas szinten tetőzik a járvány harmadik hulláma, ezért továbbra is fontos az óvatosság - hangsúlyozta az országos tisztifőorvos az operatív törzs online sajtótájékoztatóján.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.04.12.
koronavírus

Edelényben vendéglátóhelyen, Zalaegerszegen egy diszkóban tartózkodtak illegálisan emberek, mindkét helyet két hónapra bezárták. I. kerületben rendezvényt szerveztek, a VII. kerületben egy pincében zenekari próba volt – mindkét helyen az ott tartózkodók ellen szabálysértési eljárás indult – mondta Kiss Róbert rendőr alezredes az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján.

Lassan elérjük a hárommilliót, 288 ezer Jansen érkezik holnap

Magyarország oltási tervét fokozatosan hajtja végre, ezért már 2 900 383 ember kapott vakcinát” – ismertette Müller Cecília, az operatív törzs napi tájékoztatóján. Kiemelte, hogy szinte alig van már olyan idős, aki kérte az oltást és ne kapta volna meg. „Vannak olyan emberek, akik kivételt élveznek: ilyenek az egészségügyi dolgozók vagy a pedagógusok. Akik valamilyen oknál fogva nem tudták felvenni az oltást, azok most kapnak még egy lehetőséget, és őket is beoltják. Az első oltásnál is kialakul védettség.” – mondta a szakember.

„Holnap is érkeznek még vakcinák” – emelte ki a tiszti főorvos, hozzátette, hogy a kórházi oltópontokon Pfizer- és Szputnyik-vakcinával oltanak. „A háziorvosok kaptak egy listát, így már fiatalkorú veszélyeztetett honfitársaink is megkaphatják az oltást. 288 Johnson & Johnson oltóanyag érkezik, ez nem túl nagy mennyiség, de örülünk ennek is” – mondta a szakember, aki hozzátette, hogy ezeket a honvédség oltópontjain használják fel.

„Ameddig oltóanyag van, addig lehetőség van a vakcina beadására. Ne válogassanak, az első adandó alkalommal oltassák be magukat!” – hívta fel a figyelmet Müller Cecília. A tiszti főorvos hangsúlyozta, hogy a fiatalok is regisztráljanak, így ők is sorra tudnak kerülni. Az oltással szabadulunk ki a pandémiából. Európában a helyünk nagyon előkelő, a lakosság több mint a 30%-a megkapta az oltást – emelte ki.

Tetőzött a járvány

A fertőzöttek száma mérséklődött. Elmondhatjuk, hogy a járvány harmadik hulláma tetőzött” – jelentette ki a tiszti főorvos. „A brit mutáns miatt gyorsabban terjed a járvány, ezért fontos, hogy otthonainkban is tartsuk be a szabályokat. A magas tetőzésre utal az is, hogy szövődményessé válik, ezért alakul ki post-Covid tünet is, ami különböző panaszokkal jelentkezhet. Szennyvizeinkben továbbra is jelen van a koronavírus örökítő anyaga” – ismertette a szakember.

„Nagyon sok hír kering az interneten a vakcináról. Amit a magyar hatóságok engedélyeztek, fogadják el, mivel biztonságosak” – hangsúlyozta Müller Cecília.





Ezeket olvastad már?
Olyan erővel csapódott a vonatnak, hogy árokba borult egy autó Cikón

Olyan erővel csapódott a vonatnak, hogy árokba borult egy autó Cikón

Újabb sikert ért el az ország kedvenc roma pékje: "Végre felkerült a korona a szakmaiságomra"

Újabb sikert ért el az ország kedvenc roma pékje: "Végre felkerült a korona a szakmaiságomra"

Igazi programkavalkád lesz május 1-jén: mutatjuk a legizgalmasabbakat!

Igazi programkavalkád lesz május 1-jén: mutatjuk a legizgalmasabbakat!

Most jött: Döntött a bíróság a bőnyi iskolában késelő lány sorsáról

Most jött: Döntött a bíróság a bőnyi iskolában késelő lány sorsáról

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás