RETRO RÁDIÓ

Nem szűnik meg az esti kijárási tilalom a teraszok nyitásával!

A teraszok és kerthelyiségek nyitásával az esti kijárási tilalom nem szűnik meg – hívta fel a figyelmet a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a keddi online sajtótájékoztatón.Megosztás
Szerző: Metropol
2021.04.20. 14:00
korlátozás

Kiss Róbert elmondta: amint a beoltottak száma eléri a 3,5 milliót, Pintér Sándor belügyminiszter, az operatív törzs vezetője a Magyar Közlönyben közzétett közigazgatási határozatban megállapítja, hogy a védőoltásban részesültek száma elérte a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának második fokozatához szükséges létszámot.

Így lesznek nyitva a teraszok

 • A teraszok és kerthelyiségek 5 óra és 21.30 között lehetnek nyitva.
 • A vendégeknek nem kell maszkot viselniük, csak a belső terekben, ahol a megrendelt étel-ital elviteléhez szükséges ideig, valamint a mellékhelyiség használata idejére szabad tartózkodni.
 • Az üzemeltetők és az alkalmazottak azonban a vendéglátóhely teljes területén kötelesek maszkot viselni.
 • A kijárási tilalom nem szűnik meg, mindenkinek haza kell érnie 22 óráig

  Kiss Róbert felhívta a figyelmet arra is, hogy a vendéglátóhelyeken a szabályok be nem tartása miatt az üzemeltetők 100 ezer forinttól egymillió forintig, míg a vendégek 5000 forinttól 500 ezer forintig bírságolhatók, és ideiglenesen be is zárathatják a vendéglátóhelyet. Szálláshelyeken lévő étterem és bár csak a szálláshelyen üzleti célból megszállt vendégeket szolgálhatja ki – mondta.

  Változatlanul hatályban maradnak a maszkviselési kötelezettségre, a rendezvények tilalmára, a szálláshelyekre, a szabadidős létesítményekre és a felsőoktatási intézményekre vonatkozó szabályok, valamint a kijárási tilalom rendelkezései.

  A vendéglátósok már nagyon várják a nyitást (Fotó: Metropol)

  Megszegték a jelenlegi szabályokat

  Hétfőn 545 esetben intézkedtek a rendőrök a maszkviselési kötelezettség elmulasztása miatt – ismertette. Elmondta: közterületen 537, tömegközlekedési eszközökön 8 ember ellen léptek fel, amiért nem vagy nem helyesen viselték a védőeszközt. A maszkviselés kötelezettségének bevezetése óta 55 735-ször intézkedtek a rendőrök a szabályok be nem tartása miatt – tette hozzá.

  A boltokra, vendéglátóhelyekre, szálláshelyekre és szabadidős létesítményekre vonatkozó szabályok megszegése miatt eddig 1039 rendőri intézkedésre volt szükség. Ebből 315 esetben az üzemeltető vagy a tulajdonos mulasztása volt megállapítható, 724-szer pedig az üzletek korlátozott nyitvatartására, illetve az ott-tartózkodásra vonatkozó szabályokat nem tartották be.

  Példátlan büntetést kapott

  Bács-Kiskun megyében, Balotaszálláson egy presszót egy évre bezáratott a rendőrség; ilyen jelentős szankciót még nem szabtak ki – mondta az alezredes. A súlyos intézkedést azzal indokolta, hogy a vendéglátóhely üzemeltetőjével szemben már másodszor kellett fellépniük, ősszel ugyancsak be kellett záratniuk a presszót szabálytalanság miatt. A vendéglátóhelyen hétfőn az üzemeltető mellett egy vendéggel szemben is intézkedtek a rendőrök.

  A kijárási tilalom és a csoportosulás tilalmának szabályait megszegők ellen hétfőn 214 rendőri intézkedésre volt szükség. A novembertől bevezetett kijárási korlátozás, majd az azt felváltó kijárási tilalom szabályainak megszegése miatt eddig összesen 64 606 esetben intézkedtek.

  Hétfőn is ellenőrizték a Magyarország területén személyforgalomban átutazókat, a tranzitszabályokat megsértőkkel szemben 40 esetben léptek fel. Az átutazókat tavaly szeptember óta ellenőrzik, a szabályokat be nem tartók ellen eddig 15 695-ször intézkedtek.

  Csökken a fertőzöttek száma

  Kiss Róbert ismertette: 43 841-en vannak hatósági házi karanténban, hétfőn 4985 ilyen korlátozó intézkedést rendeltek el. A karanténban lévők közül 2987-en vállalták, hogy a rendőrség elektronikusan ellenőrizze, betartják-e a karanténszabályokat.

  Ezeket olvastad már?
  Egy pillanat alatt elloptak 10 millió forintot István bankszámlájáról

  Egy pillanat alatt elloptak 10 millió forintot István bankszámlájáról

  Salgótarjáni gyilkosság: sokkoló részletekre derült fény - Videó

  Salgótarjáni gyilkosság: sokkoló részletekre derült fény - Videó

  Továbbra is szabadon garázdálkodnak a maszkos rablók Pilisvörösváron - videó

  Továbbra is szabadon garázdálkodnak a maszkos rablók Pilisvörösváron - videó

  Pénzmosás miatt is nyomoznak Karácsony Gergely Mozgalma ellen

  Pénzmosás miatt is nyomoznak Karácsony Gergely Mozgalma ellen

  Top hírek

  Ezek is érdekelhetik  Hírlevél-feliratkozás