Kulisszatitkok: érdekes módszerekkel nevelik a bunkó futárokat társaik

Mindenki találkozott, látott vagy beszélt már ételfutárral, de vajon hogyan élnek és dolgoznak a négysajtos „napszámosai”?



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.04.02.
futár szakma

A Borsnak nyilatkozó futár szerint nagyon felhígult a szakma. Mert igen, ez egy szakma, aminek vannak íratlan szabályai.

Tavaly tavasszal, amikor beütött a krach, minden kirúgott vendéglátós autóba, motorra vagy biciklire pattant, és nem értik, hogy is megy ez. Persze, azért neveljük őket – mondja egyik futárunk, aki azt is elárulja, hogy igencsak meg szokták büntetni azokat a kollégákat, akik nem tiszteli a szabályokat. – Mindig van egy-két bunkó. Bepofátlankodik eléd az étteremben a pultnál, vagy autóval rááll a kollégáira úgy, hogy azok nem tudnak kiállni. Nekik szólnak ezek a jelzésértékű akciók– teszi hozzá Dani, aki naponta 9-12 órát dolgozik, általában ebédidőben és este, amikor pörgősebb a város. Azt mondja: nagyon fárasztó ez a munka, és hamar ki lehet benne égni.

Arról, hogy pontosan miként is büntetik a renitenseket, a Bors szombati lapszámában, vagy a borsonline.hu-n olvashat!









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás