Elképesztő dinoszaurusz-felfedezést tett a nő, pedig csak vacsorának valóért indult – Fotók!





Kagylót gyűjteni indult a partra, amikor egyszercsak feltűnt neki egy óriás lábnyom, amiről azonnal tudta, hogy nem hagyhatja csak úgy ott.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.04.25.
időutazás

A Daily Mail számolt be a különleges történetről, miszerint Marie Woods gondolta, szerez vacsorára egy kevés ennivalót, így elindult kagylót gyűjtögetni a partra, amikor egy nem mindennapi felfedezést tett.

Egy dinoszauruszláb-lenyomatot talált egy sziklában

„Vacsorára gyűjtöttem pár tengeri kagylót, de nem sikerült túl sokat összeszedni, miután megláttam azt” – mesélte az archeológus.

A meglepő felfedezésről azonnal szólt is egy ismerősének, hiszen szerinte a lenyomat veszélyben van, mivel túl közel helyezkedik el az óceánhoz.

„A megkövesedett lábnyom törékeny állapotban van, és közel fekszik a vízszinthez, vagyis elveszíthetjük” – magyarázta, hogy miért is félti annyira a fosszíliát, de nem bízták a véletlenre a dolgot még így sem. Nagyon sok képet készített a leletről egy korábbi régész, John Oxley, hogy a későbbiek során – ha véletlen eltűnne az óceán habjai között –, akkor is lehessen 3D-s modellt készíteni a maradványokból.

Marie azonnal elkezdett nagyobb körben nézelődni, hogy pontosan milyen leletről is van szó, így sajnos kiderült, hogy a lenyomatot korábban részlegesen már felfelezték, csak a kellő visszhangot nem kapta meg a történet.

A nő a felfedezését követően felvette a kapcsolatot szakemberekkel, többek között Dr. Dean Lomax paleontológussal, a „Brit-szigetek dinoszauruszai” című könyv szerzőjével, aki elárulta, hogy Rob Taylor kövületgyűjtő részben észrevette a nyomatot még tavaly novemberben.

Annak ellenére, hogy Mr. Taylor egy Yorkshire-i kövületeknek szentelt Facebook-csoportban küldött képeket a leletéről, de az akkor még nem látszott teljesen, így senki nem ismerte fel valódi értékét.

A lelet a szakértők szerint is igazán jelentős, hiszen úgy vélik, hogy a lábnyomot egy nagy, 26–30 méter hosszú, húsevő dinoszaurusz, valószínűleg egy Megalosaurus hagyhatta, amely 175–164 millió évvel ezelőtt élt.

A fotók ide kattintva tekinthetők meg.

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás