Temesváron vesztegzár, Bukarestben részleges bezárások





Regionális szigorításokat vezetnek be Romániában: hétfőtől Bukarestben bezárnak a vendéglátó- és rendezvénytermek, Temesvárt és a bánsági nagyvárossal összenőtt négy szomszédos községet pedig vesztegzár alá helyezik két hétre.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.03.07.
koronavírus

A bukaresti részleges zárásról szóló döntést - alig másfél hónappal a január 20-i újranyitás után - a fővárosi járványügyi operatív törzs hozta meg vasárnap. Elrendelték a mozik, színházak, koncerttermek, játéktermek és vendéglők beltéri részeinek bezárását is a román fővárosban. A kerthelyiségek nyitva maradhatnak, a szállodákban működő vendéglők pedig zárt térben is kiszolgálhatják szállóvendégeiket. Ennek az az oka, hogy az előző két hétben regisztrált ferőzöttek száma az utóbbi napokban meghaladta a alakosság 3 ezrelékét - számolt be az Origo.

Temesváron vasárnap már valamelyest csökkent, de továbbra is a lakosság 7,36 ezrelékét teszi ki az utóbbi két hétben diagnosztizált koronavírus-fertőzések aránya Fotó: Shutterstock

Romániában az utóbbi hónapokban több mint másfélszeresére emelkedett at újonnan kimutatott koronavírus-fertőzések heti átlaga. A legrosszabb a helyzet Temes megyében, amely a február eleji mélypont idején sem került ki a vörös zónából, azóta pedig a fertőzési ráta már 5,6 ezrelékre nőtt. A vesztegzár alá vont Temesváron vasárnap éjféltől két hétig a lakosok csak a legszükségesebb esetben mehetnek ki az utcára, ennek okáról pedig saját felelősségre megírt nyilatkozatot vagy munkáltatói igazolást kell felmutatniuk, ha igazoltatják őket.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás