Elképesztő felfedezést tettek a kutatók: lebuktattak egy földönkívüli űrhajót - Fotó





Eddig nem találtak magyarázatot arra a tudósok, mi is lehet pontosan a többszáz méteres égitest.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.03.23.
Elképesztő felfedezés

Komoly fejtörést okozott az utóbbi négy évben az Oumuamua névre keresztelt szivar alakú aszteroida létezése a tudósok számára. Az égitest hatalmas és fura alakjára eddig nem tudtak magyarázatot találni, ugyanis a Tejútrendszerben nem találtak még hozzá hasonlót sem.

A tudósok 2017-ben fedezték fel a 200 méter hosszú úrkőzetet. Ráadásul rejtélyességét tovább fokozta, hogy az Oumuamua fenomenális sebességgel forog, amire biztosan nem lehet képes csupán csak a saját gravitációját használva. Felbukkanása után sok elmélet kezdett terjedni róla, az ufóhívők például azt mondták, csakis egy űrhajó lehet. A szakértők most azt gondolják, végre megfejtették a rejtélyes objektum titkát, sőt arra is rájöttek, hogy honnan származik. Az elméletük szerint a rejtélyes tárgy egy nitrogén jégszilánk, ami egy hatalmas jeges exobolygóról pattanhatott le.

„Először azt hitték, hogy az Oumuamua egy üstökös, de mégsem úgy viselkedett. A normálnál jóval gyorsabban szelte át a galaxist, és nem húzott maga után lángcsóvát, de mégis füstölgött. Mint kiderült az olvadó jég adott neki hatalmas lendületet és annak a párolgását figyelték meg” - árulták el a szakértők a Daily Star oldalán.

Sőt azt is hozzátették, hogy a szivar alakú Oumuamuához hasonló, nitrogén jégtöredékek ezrei kavaroghatnak a Neptunuszon túli övben, mintegy 4 milliárd fényévre bolygónktól.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás