Durván drága lett az illegális házibuli! 170 ezerre büntették a budapesti fiatalt





A járvány legnehezebb szakaszában vagyunk, de még mindig vannak, akik nem veszik elég komolyan a vírust, és illegális házibulikat tartanak.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.03.18.
veszélyes szórakozás

Ahogy arról korábban már több alkalommal beszámolt a Metropol, virágzik az illegális házibulik tartása a fővárosban, még úgy is, hogy a járványügyi intézkedések miatt ezek törvénybe ütközőnek számítanak. A vírushelyzet ráadásul drasztikusan romlott az elmúlt hetekben, mégis sok emberben még nem tudatosult, mekkora a veszély, és továbbra is partikat szerveznek különböző Facebook-csoportokban.

Ez egyrészt azért is veszélyes, mert vadidegenekkel is egy légtérben tartózkodnak az éjszaka folyamán, másrészről pedig azért, mert az eddigi tapasztalatokkal ellentétben már a fiatalok körében is durván elkezdett terjedni a koronavírus, így „jó” táptalaja lehet a fertőzéseknek, amikor csapatosan összegyűlnek a bulizni vágyó tinédzserek.

Egyik olvasónk szúrta ki a fotót, amit egy fiatalember osztott meg a közösségi médiában arról, mekkora összegű büntetést kapott, mert a tiltás ellenére egy illegális házibuliban szórakozott.

Bulizzatok nyugodtan, én tanultam a leckéből„ — írta a kép mellé a szabályszegő fiatal.

Ennyire büntették a bulizó házigazdát (Fotó: Facebook)

Igen, jól látják, 170 ezer forint, van akinek a havi fizetése ennyi. Ezek után már kétszer is meggondolná az ember, mielőtt több mint 10 fős „ereszd el a hajamat” szervezne. A férfi azt is kifejtette a posztjában, hogy 14-en voltak jelen a bulin, és mindannyian kaptak bírságot, arról azonban, hogy mindannyian ekkora összegű csekket vihetett haza, vagy csak a házigazdának került ilyen sokba a buli, nem esik szó a bejegyzésben.

Kapott hideget-meleget

Közben a bejegyzést eltávolította a megbüntetett fiatalember, miután rengeteg hozzászóló kritizálta, amiért egy kis szórakozás miatt megszegte a korlátozási szabályokat. Sokak szerint megérdemelte a csekket, több fiatal kifejtette, inkább gondolkodott volna, mintsem a vérére hallgasson.

Az operatív törzs sajtótájékoztatóján az elmúlt két hétben több esetben is arról számolt be Kiss Róbert rendőr alezredes, hogy nagyobb volumenű házibulikra csaptak le a rendőrök a fővárosban. Volt, ahol 74-en szórakoztak együtt, ami miatt a többi lakó egyetlen percet sem tudott aludni miattuk.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás