RETRO RÁDIÓ

Hihetetlen, már 70! - Id. Richter Józsefet a manézsban köszöntötték születésnapján

A 70 éves Richter Józsefet is felköszöntötték a Fővárosi Nagycirkusz Dinasztiák című előadásának online bemutatójának, amelynek már most hatalmas nemzetközi visszhangja van.Megosztás
Szerző: Metropol
2021.02.14. 14:49
Orbán Viktor Fővárosi Nagycirkusz köszöntés

Óriási sikert aratott, és már most hatalmas nemzetközi visszhangja van a Fővárosi Nagycirkusz szombati, Dinasztiák című bemutatójának, amelyben közel nyolcvan magyar artistaművész kápráztatja el az online közönséget.

- Most, amikor Európa valamennyi cirkusza zárva van, Magyarország munkát biztosít cirkuszművészeinek, és nem segélyt nyújt nekik - mondta el a Metropolnak Fekete Péter kulturáért felelős államtitkár. - A streamelt előadásunkat a világ minden tájáról nézték, és már közben folyamatosan záporoztak online az elismerések. Többek között Eugene Chaplin (Charlie Chaplin unokája - a szerk. ) is végignézte, és szívből gratulált, de sorolhatnám a nemzetközi hírű cirkuszművész kollégák, akiktől azt az üzenetet kaptuk, hogy „Ti, magyarok tartjátok életben Budapesten a cirkuszművészetet” - mesélte örömmel az államtitkár.

Közel nyolcvan magyar artistaművész kápráztatja el az online közönséget. - Fotó: Facebook/Fővárosi Nagycirkusz

A Fővárosi Nagycirkusz új műsorának élő közvetítéseit április 18-ig folyamatosan megtekinthetik az érdeklődők. A műsorban szinte valamennyi cirkuszművészeti zsáner látható: a levegő-, zsonglőr-, akrobata-, gyorsöltöző-erőemelő-, görkorcsolya-, handstand- és illúziószámok mellett pedig az állat és az ember közötti feltétlen bizalmat és szeretetet papagáj-, ló- és kutyaszámok mutatják be. A nevetésről tapasztalt bohócok gondoskodnak. A Dinasztiák című előadásban most kizárólag a világhírű magyar artistaművészeké a főszerep.

Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár is megköszöntötte id. Richter Józsefet (Fotó: Urbán Ádám/Fővárosi Nagycirkusz)

A premieren a társulat megünnepelte az idén hetvenéves, egyetlen Kossuth-díjas cirkuszművészünket, id. Richter Józsefet, akit a bemutatón a társulat mellett köszöntött Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár is, aki Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő szavait tolmácsolta a manézsban. „Engedje meg, hogy születésnapja alkalmából, a gratuláló családtagok és barátok mögé csatlakozva, én is tisztelettel köszöntsem, valamint megköszönjem önnek mindazt, amit az elmúlt évtizedek során, a magyar cirkuszművészet nemzetközi rangjának erősítésére, a hagyományok továbbadására tett.” - üzente Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.

Ezeket olvastad már?
Csak a legélesebb szem veszi észre a képen a répát - Neked sikerül?

Csak a legélesebb szem veszi észre a képen a répát - Neked sikerül?

Felfoghatatlan: édesanyja ágyában halt meg az angyalarcú kislány

Felfoghatatlan: édesanyja ágyában halt meg az angyalarcú kislány

Tállai: a családok és a nyugdíjasok nem fizethetik meg a szankciós energiaválság árát

Tállai: a családok és a nyugdíjasok nem fizethetik meg a szankciós energiaválság árát

Megrohanták a boltokat a húsvéti sonkáért! Te megvetted már? – Videó

Megrohanták a boltokat a húsvéti sonkáért! Te megvetted már? – Videó

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás