RETRO RÁDIÓ

Teljesen megbolondul az időjárás a hétvégén

A fagyot felváltotta a meleg, mozgalmas napok jönnek.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.01.22.
front

Az enyhe idő rekordot döntött, a Dunántúlon volt a legmelegebb.

Kora tavaszias meleg köszöntött be az elmúlt napokban, a mai napon pedig az OMSZ hivatalos mérései alapján a maximum-hőmérséklet meghaladta az 1956-ban, Ásotthalmon mért 15,5 fokot. A legutóbbi mérés 15,9 fokot mutatott Főnyeden, ami egy-két tized fokot még változhat. Habár az ország nagy része felett erősen felhős az ég, és több helyen esős az idő, a Dunántúlon szakadozottabb a felhőzet, így a napsütés rásegített az eddigi rekord megdöntésére - írja az időkép.

Várható időjárás az ország területén szombat estig

Szombat estig általában erősen felhős, különösen az Északi-középhegység térségében, Észak-Dunántúlon borult lesz az ég, de ma még nagyobb területen, holnap a déli, délkeleti megyékben némi szűrt napsütés is lehet. Ma délután az Északi-középhegység, Észak-Alföld vidékén számíthatunk nagyobb eséllyel időszakos gyenge esőre, de délebbre sem kizárt kisebb csapadék. Éjszaka nagyrészt száraz időnk lesz, holnap viszont az ország északnyugati felén ismét növekvő eséllyel alakulhat ki eső - kiadósabb mennyiség késő délutántól a Dunántúlon hullhat.

Szombat késő este az Alpokalján már havas eső válthatja az esőt. Ma a délnyugati szelet a Kisalföldön még néhol viharos, holnap a délkeleti szelet nagyobb területen erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 10 fok között várható, Borsodban lehet a leghidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 6 és 15 fok között valószínű, a Kisalföldön délután gyorsan hűlni kezd a levegő - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ezeket olvastad már?
Újabb buszbaleset történt Magyarországon

Újabb buszbaleset történt Magyarországon

Botrány a Lidl-ben, mindenki kiakadt ezen a felháborító húzáson

Botrány a Lidl-ben, mindenki kiakadt ezen a felháborító húzáson

Mentők és rendőrök lepték el a plázát, tragédia történt

Mentők és rendőrök lepték el a plázát, tragédia történt

Megütötték a magyar politikust, a rendőröknek kellett közbelépni

Megütötték a magyar politikust, a rendőröknek kellett közbelépni

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás