Több mint kétezer egészségügyi dolgozót oltottak már be





Csökkenek az aktív fertőzöttek száma, hamarosan már 25 oltóponton folytatódhat a vakcinák beadása.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.12.29.
világjárvány vakcina védekezés

902 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 317 571 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 131 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 9292 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 138 365 fő, az aktív fertőzöttek száma 169 914 főre csökkent. 6 298 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 444-en vannak lélegeztetőgépen. Az öt kijelölt kórházi oltóponton ma is zajlik az egészségügyi dolgozók oltása. A járvány lassítása és a kórházak teljesítőképessége érdekében továbbra is fontos a védelmi intézkedések betartása. A kijárási tilalom szilveszterkor életben lesz – írja a koronavirus.gov.hu oldal.

Január elején folytatódnak a csoportos tesztelések

Maruzsa Zoltán az EMMI köznevelési államtitkára közölte, hogy készülnek az általános iskolák január 4-i nyitására. Az épületeket kitakarították, van, ahol a honvédség is segített. Folyamatos az iskolák, óvodák tisztítószerrel való ellátása.

Felhívta a figyelmet hogy online tudnak jelentkezni a köznevelési intézmények dolgozói a csoportos tesztelésre. A részvétel önkéntes elsősorban a a tüneteket észlelőknek ajánlott. Akiknek a tesztje pozitív azok jelezzék az intézmény vezetőnél kérte az államtitkár.

210 személy szegte meg a szabályokat

Gál Kristóf, az ORFK szóvivője elmondta az elmúlt 24 órában 210 személlyel szemben intézkedtek a maszkviselési szabályok megszegése miatt. Hozzátette: 382 szegte meg a kijárási tilalmat az elmúlt 24 órában, ezidáig összesen pedig 18174 személlyel szemben intézkedtek a rendőrök a kijárási korlátozás be nem tartása miatt.

Csökken a fertőzöttek száma

Dr. Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi vezetője közölte, hogy jó hír hogy folyamatosan csökken az aktív betegek száma. A szakember elmondta, hogy a hétfőn megérkezett 6000 ampulla orosz vakcina egyelőre egy tudományos együttműködés része.

Folyamatosan nőnek az oltópontok

Galgóczi Ágnes közölte, hogy jelenleg öt oltóponton történik a vakcinák beadása, de az oltóanyagok érkezésével ez rövidesen 25 oltópontra fog nőni. Kiemelte: az elmúlt napokban több mint kétezer egészségügyi dolgozót oltottak be.

Az oltás 95 százalékos védettséget ad. A védőoltások már bizonyítottak az elmúlt évtizedekben, nem ettől, hanem a fertőzés kockázatáétól kell tartanunk - mondta a szakember.

Két védőoltás szükséges a védettséghez

Galgóczi Ágnes újságírói kérdésre elmondta, hogy az oltási könyvet, az első vakcina megkapása után odaadják, de kell egy második oltás is a védettséghez. A két oltás között 21 napnak kell eltelnie. A védettség a második oltás követőn 7 napon belül alakul ki.





Ezeket olvastad már?
Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

"Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

"Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás