Ő „Andersen-asszony”, ezzel a mesével csalt ki rengeteg pénzt az idős magyar nő - Videó!





A csalássorozatot igen körültekintően szervezte meg, olyan hamis dokumentumokat is felhasznált, mint a például USA igazságügyi miniszterétől származó - természetesen hamis - levél.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2020.12.16.
nyomozás

Letartóztattak egy 62 éves szadai nőt, aki elképesztő indokokkal csalt ki közel 20 millió forintot jóhiszemű áldozataitól. A szadai „Andersen-asszony” olyan mesékkel szerzett pénzt áldozataitól, mint hogy az USA-ban életét veszített tűzszerész férjétől való örökségének megszerzéséhez kell neki a pénz, de olyan sztorival is előállt, hogy Törökországban rekedt, és csak óvadék ellenében hazautaztatható vőlegényének kimenekítésére kell neki a pénz.

A fifikás nő pontosan ismerte azoknak a pénzügyi tranzakcióknak a menetét, ami révén szinte láthatatlanul juthatott hozzá a sokmilliós összegekhez, amelyekből természetesen semmit nem fizetett vissza a neki pénzt kölcsönző embereknek.

A meggyőzés eszközeként attól sem riadt vissza, hogy olyan okiratokkal bizonyítsa állításának valószerűségét és a belé vetett bizalmat, mint többmillió dollárról szóló banki bizonylatok, az ENSZ főtitkára által aláírt igazolást, vagy épp az USA igazságügyi miniszterétől származó levél.

Pechére a véletlen úgy hozta, hogy egy ismerőse révén olyan emberrel találkozott össze, akitől szintén pénzt kért korábban, de természetesen nem fizetett vissza. A károsult feljelentést tett, de immár a tettes nem volt ismeretlen, így a rendőrség végül lecsapott a csalóra. Az idős hölgy nem egyedül működött, 67 éves tettestársával együtt hajtották végre a csalássorozatot.

A nyomozók átkutatták a lakásukat, informatikai eszközöket és hamis iratokat is lefoglaltak. Mindkét asszonnyal szemben üzletszerűen elkövetett csalás megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. A 62 éves nőt letartóztatták, 67 éves tettestársa szabadlábon védekezhet.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás