Már nálunk van a vakcina dokumentuma: ezt már biztosan lehet tudni





Pénteken már Magyarországra érkezett a a kínai oltóanyag dokumentációja.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.12.12.
védekezés

„A magyar szakemberek most nekiláthatnak annak a vizsgálatnak, amelynek eredményeként eldönthetik, hogy engedélyt adnak-e a kínai oltóanyag magyarországi használatára.

A vakcina biztonságossága nem politikai vagy ideológiai, hanem szakmai kérdés. Amennyiben a szakemberek pozitív döntést hoznak, azonnal megkezdjük az oltóanyag importjára vonatkozó szerződés megkötését„ - írta bejegyzésében a külgazdasági és kül­ügy­miniszter.

Közben az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer-engedélyeztetési Hivatal (FDA) engedélyezte a Pfizer és a BioNTech vállalatok koronavírus elleni oltóanyagának vészhelyzeti alkalmazását az Egyesült Államokban.

Egyelőre annyit lehet tudni, hogy az FDA 95 százalékos hatékonyságúnak minősítette az oltóanyagot. A vakcinát 16 éven felülieknek adhatják be. Az első mintegy 2,9 millió dózissal főleg egészségügyi dolgozókat és idősotthonok lakóit fogják beoltani.

A Bors megkérdezte dr. Rusvai Miklós virológus professzort az oltóanyaggal kapcsolatos legfrissebb eredményekről.

Mivel a Pfizer és a BioNTech minden fontos információt közöl a vakcináról a honlapján, egyre többet lehet róla megtudni - ismertette a szakember.

„A német-amerikai vakcina biztonságos és hatékony, s a legfrissebb információk adatok alapján úgy tűnik, csak elenyésző százalékban okozhat mellékhatást” - mondta a lapnak dr. Rusvai Miklós, aki hozzátette, a problémás esetek száma egy tízezrelék alatt van, ami megfelelő arány egy vakcina tekintetében. ”A tesztelések során több mint 40 ezer ember kapta meg az oltóanyagot, azonban azt, hogy Anglia hol tart, még nem lehet tudni. Arról már lehetett olvasni, hogy az angolok között is okozott a vakcina allergiás reakciókat, hiszen ezek az oltóanyag beadása után azonnal fellépnek. Ez azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy az allergiásoknak félniük kéne, hiszen ez csak bizonyos allergiák során jelentkezik. Azt, hogy pontosan mik ezek az allergiák, az amerikai engedély után derülnek ki pontosan„ – fűzte tovább a szakember, aki kitért rá, hogy itt is érződik a britek sietsége. „Ha megvárták volna az amerikai hatóság (FDA) engedélyét, már ők is tudták volna, milyen allergia esetén nem adható az oltóanyag”.





Ezeket olvastad már?
Kása, gyurma, virág - A Metropol olvasói így köszöntik fel édesanyjukat Anyák napján

Kása, gyurma, virág - A Metropol olvasói így köszöntik fel édesanyjukat Anyák napján

Rémisztő alakot fotóztak a Nap felszínén az európai űrszondák

Rémisztő alakot fotóztak a Nap felszínén az európai űrszondák

A hétvégi időjárásban nem lesz köszönet: Az ország nagy részére figyelmeztetést adtak ki

A hétvégi időjárásban nem lesz köszönet: Az ország nagy részére figyelmeztetést adtak ki

Megpróbálták kifosztani, véletlenül meggyilkolta a betörőt

Megpróbálták kifosztani, véletlenül meggyilkolta a betörőt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás