Jó hír! Kevesebbet kell majd a dugóban állnunk Budapesten





Egy most elkészített felmérés szerint a fővárosiak kifejezetten örülnek a tervezett új Duna-hídnak, ami jelentősen csökkenti majd a budapesti autósforgalmat



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.12.23.
főváros Budapest híd

A Galvani híd jelentősen csökkenti majd a budapesti autósforgalmat, 55 ezer autóval pedig a belvárosi hidak forgalmát.

Az Új, déli Duna-híd, amelyet Magyarország kormánya tervez, a közlekedési kapcsolatok javítása és a belváros tehermentesítése érdekében, Dél-Budát és Dél-Pestet köti majd össze - írja a Ripost.

„A Galvani-híd a megoldás része. A külső kerületekből, az agglomerációból naponta 1 millió ember érkezik a belső városrészekbe. Dolgozni, tanulni, szolgáltatásokért, szabadidős céllal. Ezt kell oldani jobb tömegközlekedéssel, P+R parkolókkal, a hiányzó peremhidak, körutak megépítésével” – írta Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár.

A Galvani hídról készült kérdőívet 5459-en töltötték ki, a válaszadók 95%-a egyetért az új híd építésével, többségük pedig az ahhoz kapcsolódó villamos, kerékpárút, járda és út menti zöldfelületek kialakításával. Az Új- Duna-híd és az ahhoz kapcsolódó úthálózat csökkenti a budapesti autósforgalmat, hozzájárul a Hungária körúti és a belvárosi forgalomcsillapításhoz és a belvárosi Duna-hidakra nehezedő forgalmi terhelés csökkentéséhez. Ennek a mértékét jól érzékelteti, hogy a számítások szerint ezzel 55 ezer autóval kevesebb autó „használja” majd a többi budapesti hidat.

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás