RETRO RÁDIÓ

Itt igazi kincsre lelsz és még csak nem is drága - Videó!





Budapesten kilenc helyszínen találunk Cseriti adományboltokat, ahol jelképes összegért egyedi és különleges ajándékokból válogathatunk, az újrahasznosítást is támogatva.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2020.12.21.
III. kerület IV. kerület VIII. kerület IX. kerület XIII. kerület XV. kerület XVIII. kerület XXI. kerület Cseriti

A fővárosban a Ferencvárosban, Józsefvárosban, Óbudán, Csepelen, Újpesten, Angyalföldön, a XV. kerületi Szilasban, valamint Zuglóban és Pestszentlőrincen is „vadászhatunk kincsekre” a Cseriti adományboltokban.

A Cseriti Ferencvárosban nagy a forgalom a karácsony előtti időszakban. Ottjártunkkor éppen egy gyerekjátékokból, háztartási eszközökből álló adománycsomagot hoztak, ugyanakkor az adományozó körbe is nézett, mi lehetne jó ajándék az ő számára a bolt napi kínálatából.

Andi a vevőktől kapott ajándékokat külön polcon őrzi (Fotó: Metropol)

Szobabiciklit karácsonyra?

- Találtam egy szobabiciklit, ez teljesen váratlanul ért. Semmi extra, de működik, pont jó lesz karácsonyra az ötvenes anyámnak, aki attól szenved, hogy sem uszodába, sem edzőterembe nem tud eljárni most mozogni. Így a kedvenc sorozata közben tekerhet, ahelyett, hogy nasizna, amitől csak jönnek fel a kilók – mondta a Metropolnak az adományozó-vásárló, aki azonnal lecsapott 3500 forintért a sporteszközre.

Kata megmutatta a szobabiciklit (Fotó: Metropol)

A pulton karácsonyi díszek és gyertyafény, mintha egy ünneplőbe öltöztetett kandalló előtt állnánk. Burda Andrea, a bolt munkatársa kérdésünkre elmondta, természetesen a díszek és a gyertyartartó is eladó, csakúgy mint a ruhaneműk, játékok, háztartási-és műszaki eszközök, nippek, bizsuk, tükrök, poharak és sok-sok egyedi csecsebecse.

Karácsonyi díszek Ha még nincs dísz a fára (Fotó: Metropol)

- Itt minden nap meglepetéssel várjuk a vásárlókat, akár saját magát lepné meg a vevő, akár, ha valaki másnak keres ajándékot. Mindig változik, és megújul az árukészletünk, aszerint, hogy ki, mit hoz be éppen adományként.

„Mindennap bejövök, a társaság miatt is”

Ki, mit szeretne? (Fotó: Metropol)

- Mindennap bejövök, van hogy kétszer is. Itt mindig találok valamit. Rengeteg dolgot vettem már fillérekért, ami otthon éppen jól jött, vagy egyszerűen csak beleszerettem. Ha olyasmit látok, ami valamelyik ismerősömnek kellene, és megveszem neki, ők is hálásak és nagyon örülnek mindig – mesélte a Metropolnak Györgyi, a Cseriti egyik törzsvásárlója. Hozzátette, a „kincsvadászaton” kívül a társaság miatt is szívesen jár ide.

- Andit a kezdetektől ismerem, nagyon kedves segítőkész, Kata is hasonlóképpen. Jó itt lenni, míg keresgélek, váltunk is pár szót egymással, és beszélgetni legalább annyira szeretek, mint szemezgetni a nekem való áruból – újságolta Györgyi, miközben picit neheztelt magára, mert előző nap nem vette meg a derékmelegítőt a férjének, és mire visszajött, már nem volt ott.

- Bizonytalankodtam, hogy jó lesz-e a méret, pedig, ha szóltam volna, a lányok félreteszik nekem. Hiába, ami egyszer horogra akad, nem szabad itt hagyni, mert utólag úgyis megbánom! Sebaj, ma is találtam két gyönyörű ajándéknak valót!

Nagymama Zsolnay-porcelánja

Németh Kata, a bolt másik munkatársa közben megmutatta, hogy akár 20 forintért kaphatunk porcelán kistányért, és megosztotta velünk azt az élményét, hogy a napokban valaki talált náluk a nagymama 40 évvel ezelőtti Zsolnay-porcelán készletéből hiányzó tányérokat, pontosan azzal a virágmintával, ami otthon van.

Húsz forint darabja (Fotó: Metropol)

- Azt az örömet, aminek részesei lehettünk, nem nagyon lehet szavakkal kifejezni. Nemcsak a tény, hogy 600 forintért jutott hozzá a két lapostányérhoz, hanem az érzelmi kötődés miatt is.

Férfi, női ruhából is nagy a választék

Andrea hozzáteszi, számukra is fontos mind az adományt hozókkal, mind a vásárlóikkal való kapcsolattartás, és megható, hogy a törzsvevők névnapra, jeles ünnepekre személyes ajándékot hoznak nekik.

- Ezeket nagy becsben tartjuk, külön polcon sorakoznak a boltban.

Fenntartható jövő

A CseritiPont adományboltjai csökkentik a környezetünkben felhalmozódó, használatból kivont, hulladékká váló tárgyak mennyiségét, és szociális vásárlási lehetőséget biztosítanak a hátrányos helyzetűek számára, miközben a munkaerőpiacról kirekesztett embereknek is munkalehetőséget teremtenek. Nemcsak a rászorulókon segítenek, hanem társadalmi felelősségvállalással hozzájárulnak a környezeti fenntarthatóság, a tudatosabb fogyasztás szempontjainak elterjedéséhez is. Az adományozó nem halmoz fel feleslegessé vált tárgyakat, a vevő pedig olcsón juthat jó minőségű használati eszközökhöz.

Újrahasznosítás

Az adománybolt központi gondolata és célja a segítés. A rendszer és a bolthálózat működésének lényege, hogy az adományozni vágyók behozzák a már nem használt, de mások számára még értéket képviselő, jó minőségű személyes használati tárgyaikat, amit az üzlet vevőköre kedvező áron, valós érték alatt vásárolhat meg.

 

Budapesten itt találjuk a Pontokat

Cseriti Pont Ferencváros

Cím: 1091 Budapest, Haller utca. 88., Telefon: (20) 242 1130, e-mail: ferencvaros@cseriti.hu nyitva tartás: H-P: 10-19; Sz: 10-14

Cseriti Pont Józsefváros Adománybolt

Cím: 1082 Budapest, Baross u. 47., Telefon: (20) 244 6166, e-mail: jozsefvaros@cseriti.hu nyitva tartás: H-P: 10-19; Sz: 10-14

Cseriti Pont Óbuda Adománybolt

Cím: 1036 Budapest, Perc u. 2., Telefon: (30) 279 1115, e-mail: obuda@cseriti.hu nyitva tartás: H-P: 10-19; Sz: 10-14

Cseriti Pont Angyalföld Adománybolt

Cím: 1134 Budapest, Kassák Lajos u. 72., Telefon: (30) 637 0664, e-mail:angyalfold@cseriti.hu nyitva tartás: H-P: 10-19; Sz: 10-14

Cseriti Pont Zugló Adománybolt

Cím: 1142 Budapest Erzsébet királyné útja 64/B., Telefon: (20) 243 1118, e-mail: zuglo@cseriti.hu nyitva tartás: H-P: 10-19; Sz: 10-14

Cseriti Pont Csepel Adománybolt

Cím: 1211 Budapest, Kossuth Lajos u. 47-49., Telefon: (30) 855 5006, e-mail: csepel@cseriti.hu nyitva tartás: H-P: 08-19; Sz: 09-13

Cseriti Pont Pestszentlőrinc Adománybolt

Cím: 1181 Budapest, Üllői út 429., Telefon: (30) 791 7671, e-mail: lorinc@cseriti.hu nyitva tartás: H-P: 10-18; Sz: 09-13

Cseriti Pont Szilas Adománybolt

Cím: 1152 Budapest, Fő út 17. Telefon: (20) 242 0600 e-mail: szilas@cseriti.hu nyitva tartás: H-P: 10-19; Sz: 10-14

Cseriti Pont Újpest Adománybolt

Cím: 1042 Budapest, József Attila u. 38., Telefon: (30) 885 0373, e-mail: ujpest@cseriti.hu nyitva tartás: H-P: 09-18; Sz: 09-13

 





Ezeket olvastad már?
Kettős tragédia: fagyasztóban találták meg a 13 éves fiú holttestét, a dédnagymama belehalt a sokkba

Kettős tragédia: fagyasztóban találták meg a 13 éves fiú holttestét, a dédnagymama belehalt a sokkba

Erotikus titkok: ennyiszer szexelj a kedveseddel, ha azt akarod, hogy veled maradjon

Erotikus titkok: ennyiszer szexelj a kedveseddel, ha azt akarod, hogy veled maradjon

Így ünnepeltük egykor a húsvétot, mi magyarok mindig megadtuk a módját - Galéria

Így ünnepeltük egykor a húsvétot, mi magyarok mindig megadtuk a módját - Galéria

Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás