Ez lesz ma! Mutatjuk a nap legfontosabb eseményeit

A Metropol összeszedte, mik a nap legfontosabb történései, milyen oldal segít minket a járvány idején és melyik híres hazai énekesnő ünnepli ma a születésnapját.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.12.14.
ez lesz ma

Segít elkerülni a tömeget a magyar weboldal a plazákban

A Helix Consulting és a CBRE Magyarország közösen készítette el a LocSight nevű ingyenes alkalmazást, ahol napra és órára lebontva megnézheti, mikor, mekkora a látogatottság a Budapesti és Pest megyei bevásárlóközpontokban. Ezekkel a fontos információkkal csökkenthető a zsúfoltság, így a higiéniás szabályokat betartva még kevesebb az esélye a COVID-19 fertőzésnek, hiszen könnyen kiválaszthatjuk azokat az időpontokat, amikor kevesen vannak az érintett bevásárlóközpontokban. Az oldal a két ünnep között is folyamatosan frissül.

Fotó: Metropol/Máté Krisztián

Új vonattal és jegyrendszerrel jön a MÁV

Teljesen megújult mától a MÁV jegyvásárló rendszere vagyis az Elvira. A másfél hetes próbaidőszak alatt egy regisztrációt követően ismerhetik meg az utasok az új applikációt. A modern, letisztult kezelőfelület mellett fontos fejlesztés, hogy a MÁV applikációval közös felhasználói fiókot használhatnak az utasok, így az új Elvirán megvett jegy a MÁV appban is megjelenik, valamint e-mailben is megkapja PDF formátumban. Közben újabb kétemeletes KISS vonatot állítottak forgalomba, így mától már hét vonat segíti az agglomerációs közlekedést: az utasok öt darab emeletes vonatot vehetnek igénybe a váci és kettőt a ceglédi vonalon.

Fotó: MÁV/Facebook

Dél-Budapesten ellenőriz a NAV

Mától egészen péntekig az ünnepi édesség- és ajándékkereskedőket, valamint a fenyőfa árusokat ellenőrzik a NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az árukészletek eredetét, valamint a online pénztárgép helyes használatát.

Fotó: Metropol

Tovább bővül az online ügyintézés

Január elsejétől még több adózással kapcsolatos ügyet intézhetünk virtuálisan. A NAV honlapján háztartási munkával kapcsolatos bejelentések mellett a nullás bevallás kiváltására szolgáló nyilatkozat beküldése még egyszerűbbé válik. A kisvállalati adózás megkönnyítésére a kiva-bevallás szintén elérhető lesz és a turizmusfejlesztési hozzájárulás bevallására szolgáló nyomtatvány kitöltésével benyújtható lesz a bevallás. Az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazáson 24 órás szolgáltatást kínál, és használatához kizárólag ügyfélkapu-regisztrációra van szükség.

Ma ünnepel Zalatnay Sarolta

Ma ünnepli a születésnapját Zalatnay Cini. A Nem vagyok én apáca és a Tölcsért csinálok a kezemből című slágerek előadójáról még a legrégebbi rajongói se hinnék, hogy 73 éves. Cini pont a múlt héten osztott meg egy vicces történetet a rajongói oldalán, miszerint nem akarták beengedni egy boltba 9-11 között a 65 év felettieknek fenntartott vásárlási idősávban. Az örökifjú énekesnő továbbra is aktív és alig várja, hogy a járvány után visszatérjen a színpadra.

Fotó: Metropol

Ételt osztanak a rászorulóknak Kaszásdűlőn

Tovább folytatódik a mai nap során az Országos Karácsonyi Szeretetlakoma, a Krisna-tudatú hívők Ételt az Életért humanitárius mozgalma. Ma 11:30-kor Kaszásdűlőn a Rehabilitációs és Foglalkoztató Központ udvarán (Benedek Elek utca 1-3.) osztanak ételt a szegényeknek.

Fotó: Magyar Nemzet/ Havran Zoltán

Közlekedési kisokos

  • Nem közlekedik a Lehel tér és a Nagyvárad tér között a hármas metró, a kimaradt szakaszon pótló autóbusszal utazhatnak 2022 év végéig. A lezárt megállóhelyeket metrópótlóbuszok igénybevételével lehet elérni. A közlekedést az 1M, 2M-es villamosok, 72M, 73M, 79M-es trolibuszok valamint az M14-es és 254M autóbusz könnyíti meg.
  • Máshonnan indulnak a Várfok utcai buszok a II. kerületben. A 16-os, a 16A, a 102-es, a 116-os, a 139-es, a 140-es és a 140A autóbusz, illetve a 916-os éjszakai járat terelve közlekedik, nem érinti a Széll Kálmán tér M megállót az építkezés miatt. A munkálatok 2021. július 15., csütörtök üzemzárásig tartanak.
  • December 31-e üzemzárásig nem közlekedik a teljes vonalán a H7-es HÉV. Felújítás miatt a csepeli HÉV rövidített útvonalon, csak a Csepel-szigeten belül jár Csepel állomástól a Kvassay hídnál kialakított ideiglenes végállomásig. H7-es jelzéssel a Kvassay híd és a Boráros tér között pótlóbusszal utazhatnak.








  • Top hírek





    Hírlevél-feliratkozás