Botrány a temetőben! A plébános faképnél hagyta a gyászolókat





Ötvennél több hozzátartozó kísérte utolsó útjára az idős embert, a plébános azonban a járványügyi szabályokra hivatkozva faképnél hagyta a gyászolókat



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.12.08.
temetés gyász

A kormány szigorú járványügyi intézkedéseinek része az is, hogy ötven főben határozta meg azoknak a létszámát, akik jelen lehetnek egy temetésen. A tapasztalatok szerint rendkívül nehéz ellenőrizni a járvánnyal kapcsolatos szabályok betartását, hiszen a búcsúztatásokra bárki elmehet, akár külön értesítés nélkül” - írja a Nool.hu.

Látogató mécsest gyújt a budapesti Farkasréti temetõben a közelgõ mindenszentek ünnepe és halottak napja elõtt
MTI/Mohai Balázs

A Nool.hu egyik olvasójának beszámolója szerint a helyi plébános, miután az utolsó pillanatban megérkezett, gyorsan megszámolta a jelenlévőket, majd annyit közölt a gyásznéppel, hogy ő semmiképp nem szegi meg a járványügyi szabályokat, és minden további magyarázatot mellőzve faképnél hagyta a gyászolókat.

A teljesen zavarodott hozzátartozók nem tudták, mitévők legyenek. A helyzetet a helyi kántor segített megoldani a nyugat-nógrádi településen, aki maga tartotta meg a gyászszertartást, így végül sikerült méltóképpen elbúcsúztatni a halottat.

A Nool.hu információ szerint a község önkormányzata a temetésen történteket jelezte a Váci Egyházmegyénél, mivel azon az állásponton vannak, hogy a plébános viselkedésével kegyeletsértést követett el.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás