RETRO RÁDIÓ

Több mint 35 ezer bevándorló akart átjutni a magyar határokon

Megduplázódott az illegális határátkelők száma.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.11.25.
védelem Soros György határvédelem migránsok

Idén eddig több mint 35 300 migráns próbált illegálisan átjutni a magyar határon, ami a 2019-es adatok több mint kétszerese - mondta Bakondi György miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1 aktuális csatornán. Majd elmondta, hogy, eddig 387 embercsempészt fogtak el, akik a nyugatra tartó illegális migránsokat segítették; ez több mint az elmúlt három évben elfogottak összesített száma.

Hozzátette, a határon való átjutási kísérletek „komoly nyomás” alatt tartják a rendvédelmi erőket. Ugyanakkor a politikai nyomás is folyamatos 2015 óta, de ez különösen idén erősödött fel.

Bakondi György szerint politikai szándék áll annak hátterében, hogy a migránsok folyamatosan Európába érkezzenek, és ennek az a célja, hogy megtörje a nemzetállamokat.

A magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza azokat az elgondolásokat, amelyek veszélyt jelentenek a magyar emberekre, amelyek ellentétesek a magyar emberek akaratával, legyen szó betelepítési kvótáról, legyen szó belépési csatornák nyitásáról, legyen szó a határőrizet akadályozásáról” - hangsúlyozta.

Bakondi György a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta azt is, új jelenség, hogy a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetekre egyre több migráns érkezik, 2019-cel összehasonlítva idén tízszer annyian érkeztek. Mivel nem lehet őket a szigeteken tartani, előbb-utóbb megkezdődik az átszállításuk a kontinensre - közölte.

Hozzátette, hogy hasonló a helyzet Olaszországban, és „intenzív növekedést jelez” a balkáni útvonalon érkezők száma is.

Ezeket olvastad már?
A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

Brutális karambollal indult a reggel: megállították a forgalmat

Brutális karambollal indult a reggel: megállították a forgalmat

Ebben nem lesz köszönet: brutális idő tör ránk

Ebben nem lesz köszönet: brutális idő tör ránk

Sokkoló: 2 éves gyermek gázolta el terhes édesanyját

Sokkoló: 2 éves gyermek gázolta el terhes édesanyját

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás