Ez lesz ma! Mutatjuk a nap legfontosabb eseményeit





A Metropol összeszedte, mik a nap legfontosabb történései, mi változik a közlekedésben a hármas metró felújítása miatt, továbbá hogy kiket ellenőriznek a héten a NAV munkatársai.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.11.02.
ez lesz ma

Új járatokkal indul a metrófelújítás

Jelentősen átalakul Budapest közlekedése a következő közel másfél évre a hármas metró középső szakaszának felújítási munkálatai miatt. A BKK kilenc kulcsfontosságú járat útvonalát változtatta meg, ezzel is könnyítve a Belvárosi közlekedést. A metrófelújítás harmadik és egyben utolsó szakasza november 7-én indul a Nagyvárad tér és a Lehel tér közötti rész teljes lezárásával. A szerelvények hétköznap és hétvégén is Kőbánya-Kispest felől a Nagyvárad térig, Újpest-központ felől pedig a Lehel térig járnak majd, a kimaradó szakaszon metrópótló buszokkal utazhatnak. A felújítási munkálatok 2022 tavaszáig tartanak.

Fotó: Metropol/Máté Krisztián

Meghosszabbított járatok segítik a közlekedést a Belvárosban

Fotó: Metropol

  • A déli metróvonal-szakaszon a Boráros tér felé a 223M, a Határ úti metróállomás felé a 194M és az Örs vezér tere felé a 161E autóbusszal lehet utazni.
  • Az Alacskai úti lakótelep és Pestszentimre térségéből közlekedő 254M a Nagykőrösi út–Illatos út–Soroksári út útvonalon közvetlenül a Boráros térig megy.
  • A 23E gyorsjárat ezentúl nemcsak csúcsidőszakban és hétvégén, hanem hétköznap egész nap közlekedik. A gyorsjárat a Topánka utcából indul, a lakótelepen körjáratként közlekedik, a Határ út–Török Flóris utca–Topánka utca–Baross utca nyomvonalon járja be a lakóövezetet.
  • A 72-es trolibusz mostantól 72M jelzéssel hétköznap is meghosszabbított útvonalon, Zugló és – a Bajcsy-Zsilinszky út–Kiskörút–Baross utca útvonal érintésével – az Orczy tér között közlekedik.
  • A 73-as trolibusz 73M jelzéssel továbbra is a Bajcsy-Zsilinszky úton át, a Deák Ferenc térig meghosszabbított útvonalon közlekedik.
  • A 79-es trolijárat ezentúl 79M jelzéssel meghosszabbított útvonalon, a Népfürdő utcán át a Dagály utcáig közlekedik, érintve a Dunavirág utca–Esztergomi út környékét is.
  • A 20E autóbusz – az északi metrószakasz pótlásakor alkalmazott forgalmi rendhez hasonlóan – megáll a Keleti pályaudvar irányában a Munkásotthon utca megállóban is.
  • Fertőtlenítették a sulikat

    Országszerte több mint 1,8 millió diák folytatja a mai napon az iskolát, miután véget ért az őszi szünet. A 10 napos leállás alatt a Magyar Honvédség munkatársai mintegy 58 oktatási intézményt, 7894 liter Mol-hygi fertőtlenítővel tisztítottak meg.

    Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

    Nehéz lesz parkolni Budapesten

  • Labdarúgó mérkőzés miatt ideiglenes forgalomkorlátozásokra lehet számítani hétfő és csütörtök között Budapest VII., VIII. és XIV. kerületében. Ma este nyolctól tilos lesz megállni csütörtök 8 óráig a Budapest VII., Dob utca mindkét oldalán az Erzsébet körút és a Hársfa utca között, Hársfa utca mindkét oldalán a Dob utca és a Király utca között és a Király utca mindkét oldalán az Eötvös utca és az Erzsébet körút között.
  • Nemzeti Gyász Emléknap miatt hétfő 8 órától csütörtök reggel 6 óráig tilos lesz megállni a Budapest V., Szent István téren a Bazilika mindkét oldalán lévő parkolóban.
  • Delegáció közlekedése miatt tilos lesz megállni hétfő 16 órától kedd 16 óráig a Budapest V., Apáczai Csere János utcában a Hotel Mariott oldalán, 50 méter hosszan.
  • Filmforgatás miatt hétfő 7 óra 30 perctől egészen 14 óra 30 percig az I. kerületben található Palota utat, a Tábor utcai kereszteződés és a Várgarázs bejárata között.
  • Forrás: Pixabay

    Autógumi-szerelőket ellenőrzi a NAV

    Mától egészen november 6. péntekig az autógumi-szerelőket ellenőrzi a NAV Budapesten. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják majd.

     

    Jelentősen átalakul a budai közlekedés, a fogaskerekű helyett hívni kell a buszt.

  • Közlekedési építkezés miatt terelve közlekedik a 133E autóbusz, nem érintve a Szent Gellért tér - Műegyetem M megállót Újpalota, Nyírpalota út felé. A járat a Bartók Béla úton a 7-es autóbusz Szent Gellért tér - Műegyetem M megállójában áll meg. A BKK egyelőre nem tudja, meddig tartanak a munkálatok.
  • November 15-ig felújítás miatt a teljes vonalon nem jár a fogaskerekű. Svábhegyig a 21-es vagy a 21A autóbusszal, Svábhegy és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút között pedig 60A és 60B igény vezérelt pótlóbuszokkal utazhatnak. A pótló járatokat csúcsidőn kívül csak akkor indulnak el, ha az utasok fél órával korábban jelzik ezt a +36 1 3-255-255-ös telefonszámon.
  • Hétfőtől megváltozik a Békásmegyer Ófalu felé közlekedő autóbuszok rendje. A 143-as és a 186-os autóbusz helyett a 243-as autóbusszal utazhatnak, amely a korábbi útvonalához képest az ellenkező irányban éri el Békásmegyer hévállomást. A 160-as autóbusz a Dózsa György utca-Ezüsthegy utca-Táncsics Mihály utca -Ország út útvonalon közlekedik.
  • Közúti építkezés miatt közel egy hónapra megváltozik a XXI. kerület déli részének közlekedése. Csütörtök déltől a 279-es és a 279B autóbusz Bányató út megállóját áthelyezték a Csepeli úton a Bányató út előtt kijelölt ideiglenes megállóba. A csere egészen november 27-e reggel 8:00-ig tart majd.
  • Nem közlekedik a Soroksári úton a 2-es és 24-es villamos. Utóbbi járat a Haller utca és a Közvágóhíd H közötti megállóit nem érinti, míg a 2-es a Boráros tér és a Közvágóhíd között nem közlekedik november 6-ig. A kimaradt szakaszon a 223M, a 23-as, a 23E, az 54-es és az 55-ös autóbuszok igénybevételét ajánljuk.




  • Ezeket olvastad már?
    „Még mindig fáj a hiánya” - szívszorító vallomást tettek Madeleine McCann szülei

    „Még mindig fáj a hiánya” - szívszorító vallomást tettek Madeleine McCann szülei

    Nincs megállás: Orbán Viktor villámlátogatást tett a világhírű Jándon

    Nincs megállás: Orbán Viktor villámlátogatást tett a világhírű Jándon

    10 éve egyfolytában menekül István - már a britek is keresik a rafkós magyar bűnözőt

    10 éve egyfolytában menekül István - már a britek is keresik a rafkós magyar bűnözőt

    Pofátlanság: kapucnis tolvajok lopják a májusfákat Nyíregyházán

    Pofátlanság: kapucnis tolvajok lopják a májusfákat Nyíregyházán

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás