Egy 28 éves beteg is áldozatul esett a koronavírusnak





A koronavírus-járvány második hulláma tombol világszerte, ez alól Magyarország sem kivétel. A szigorú szabályok betartása és betartatása most életeket menthet, erre hívta fel a figyelmet az operatív törzs is mai sajtótájékoztatóján.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.11.02.
második hullám

Müller Cecília országos tiszti főorvos a tájékoztató elején beszámolt az elszomorító napi koronavírus-adatokról, elmondta: a 3581 új fertőzött mellett sajnos rekordszámú, 70 beteg hunyt el.

Felhívta a figyelmet a mai napon életbe lépett, szigorú maszkviselési szabályokra, és arra, hogy nagyon fontos a szabályok betartása. A szórakozóhelyeken, és vendéglátóhelyeken is kötelező a maszkviselés, a tiszti főorvos asszony felhívta a figyelmet, hogy ne a kiskapukat keressük, az egyéni felelősséget ne felejtsük el.

Egyre nagyobb mértékben nő a megbetegedések száma, harmadik napja közel 4000, nagyon erőteljes a járvány második hullámának felfutó szakasza - tette hozzá. Egy 28 éves férfi beteg is elhunyt az elmúlt 24 órában.

Müller Cecília megköszönte az egészségügyi dolgozók munkáját. Kiemelte, hogy a kormány 20 százalékkal emeli az orvosok, ápolók bérét. Ez egyfajta elismerés, azonban amit tesznek, az pénzben nem fejezhető ki – mondta Müller Cecília, aki ismertette, hogy ezt hosszú hónapok óta csinálják a járvány kezdete óta az egészségügyben dolgozók.

A tiszti főorvos felhívta a figyelmet, hogy aki szelepes maszkot hord, az a szelepen keresztül töményebben fújja ki a koronavírusos levegőt, amennyiben fertőzött, vagyis nem védünk vele másokat, sőt veszélybe sodorhatja a körülötte lévőket.

A rendőrség is fokozottabb ellenőrzéseket tart majd, szigorított szankciók mellett – emelte ki Gál Kristóf, az ORFK szóvivője. A fokozatosság, és az arányosság fogja meghatározni a rendőrség tevékenységét, a mostani szabályozás többlet felelősséget ró az üzletek tulajdonosaira - tette hozzá.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás