A katasztrófa szélére sodródott Nyugat-Európa, rosszul állnak a járvány elleni harcban





A nyugat-európai országokat sem kímélte a koronavírus-járvány második hulláma, sőt egészen elszomorító állapotok uralkodnak egyes helyeken.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.11.10.
koronavírus

Németország

Jens Spahn német egészségügyi miniszter az intenzív osztályok túlterhelődésére figyelmeztetett, és közölte, hogy a 82 millió lakosból 23 millió ember 60 év feletti. Spahn szerint Németország lakossága a második legidősebb a világon Japán után, ezért 30-40 százalékuk a kockázati csoportba tartozik a vírus szempontjából. A tárcavezető kiemelte azt is, hogy az idősek között nagyon sokan szenvednek magas vérnyomástól, cukorbetegségtől és túlsúlytól. Spahn összegzése szerint, ha a napi 20 ezer új fertőzöttnek 2 százaléka kerül intenzív osztályra, az 400 új beteget jelent naponta.

Ha az intenzív ápolás átlagos időtartamát 15 napnak számoljuk, akkor már 6 ezer betegről van szó az intenzív osztályokon. A miniszter úgy véli, hogy még novemberben el fogják érni ezt a számot, ami akkora terhet jelent az egészségügynek, hogy csak jelentős feszültséggel tudja átvészelni majd azt - számol be a Ripost.

Olaszország

Dél-Tirol is vörös zónává változhat. Arno Kompatscher, a terület kormányzója azt nyilatkozta, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy bővíteni lehessen a kapacitásokat, ugyanis egyre jobban növekszik a nyomás a régió kórházain. A koronavírusos betegek számára fenntartott intenzív ágyak több mint 50%-a már most foglalt. Egyes becslések szerint, ha tartós marad a napi 700-nál több fertőzött a régióban, akkor napokon belül megtelnek a kórházak.

Olaszországban az Orvosi Rendelések Országos Szövetsége (La Federazione degli Ordini dei medici) ismét a teljes lezárást sürgeti. Mindezt azzal indokolják, hogyha a következő 30 napban is hasonló ütemben terjed a vírus, akkor a halálozások száma drasztikusan meg fog emelkedni.

Szardínia szigetén is egyre súlyosabb a járványhelyzet. A helyi kórházakban folyamatosan növelik a koronavírusos betegek ellátására alkalmas kapacitásokat, egészségügyi személyzetből azonban hiány van. A meglévő állomány kimerült és kétségbeesett, 150 szakember pedig hiányzik az ellátásból.

Franciaország

Állandó jelenséggé válhat a betegek Németországba szállítása. A hétvégén egy pácienst helikopterrel szállítottak valenciennes-i kórházból Észak-Vesztfáliába (Münster), a hétre pedig több beteg elszállítását is betervezték Franciaország északi részéről.

Egyesült Királyság

Skóciában még a baleseti és sürgősségi orvosokat is arra ösztönzik, hogy a beteg és sebesült embereket videóhíváson keresztül lássák el, hogy több szabad ágy maradjon a koronavírusos betegeknek. A mentősök pedig azt az utasítást kapták, hogy csak a legsúlyosabb eseteket vihetik kórházba, inkább az otthonaikban lássák el, akit tudnak, és kérjenek videóhíváson segítséget a baleseti és sürgősségi orvosoktól, ha szükséges.





Ezeket olvastad már?
Orbán Viktor: Csak az szavaz a békére, aki a Fideszre szavaz

Orbán Viktor: Csak az szavaz a békére, aki a Fideszre szavaz

Nagy napjuk lesz ma a középiskolásoknak: erről kell számot adniuk

Nagy napjuk lesz ma a középiskolásoknak: erről kell számot adniuk

Mutatjuk, milyen időre kell számítani május első hétvégéjén

Mutatjuk, milyen időre kell számítani május első hétvégéjén

Karácsony 6 méteres nevetséges bicikliútja szimbolizálja, milyen ma a városvezetés – mondja Szentkirályi Alexandra

Karácsony 6 méteres nevetséges bicikliútja szimbolizálja, milyen ma a városvezetés – mondja Szentkirályi Alexandra

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás