RETRO RÁDIÓ

A családok védelméről szól az Alaptörvény módosítása





Európában is egyedülálló módon védi majd Magyarország alaptörvénye a családokat és a gyermekeket, ha az Országgyűlés elfogadja a kormány által kedden benyújtott módosítást.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.11.12.
alaptörvény családok védelme egyedülálló

Európában is egyedülálló módon védi majd Magyarország alaptörvénye a családokat és a gyermekeket, ha az Országgyűlés elfogadja a kormány által kedden benyújtott módosítást. A törvényjavaslat garantálja majd minden gyermek számára a Magyarország keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést, és garantálja a gyermek születési nemének megfelelő háborítatlan fejlődést is. Várhatóan a Soros György által fizetett propagandisták hamarosan támadást indítanak a törvénytervezet ellen.

Az Alaptörvényben eddig is kiemelt figyelem hárult a gyermekek megfelelő testi-lelki nevelésére. Az Alaptörvény családvédelmi módosítása azt a célt szolgálja, hogy garantálja a gyermek születési nemének megfelelő háborítatlan fejlődését, valamint kimondja, hogy a családban a nő az anya, a férfi az apa.

Magyarország védi a házasság intézményét

„A kormány benyújtotta a családok védelmét szolgáló Alaptörvény-módosítását, amely a Magyarországon élő gyermekek biztonságát hivatott szolgálni„ - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter, Novák Katalin a közösségi oldalán.

Varga Judit szerdán a Facebook-oldalán ismertette, összesen 34 törvényjavaslatot és az Alaptörvény módosítást fogja az Országgyűlés a következő időszakban megvitatni.

Ezek közül a legfontosabb témák:

  • Varga Judit a legfontosabb témák között említette a „kamupártok” elleni fellépést a választási törvény módosításával, ami megítélése szerint „minden tisztességes politikus érdeke”.
  • Fontos téma lesz továbbá a családok védelméről szóló alaptörvény-módosítás, amely „az édesanyák, édesapák és a gyermekek érdekeinek a védelméről és képviseletéről szól” – tette hozzá.
  • A miniszter felsorolásában szerepel az „egyetemek védelmére születő alaptörvény-módosítás, amely biztosítja a felsőoktatás autonómiáját és függetlenségét, hogy politikától, kormányoktól és külső befolyástól mentesen tudják végezni a munkájukat”.
  • Említi végül az átláthatósági záradékot, amely – mint írta – biztosítja, hogy a közpénzek felhasználásának lehetőségei „mindenki számára egyértelműek legyenek”.
  • https://www.facebook.com/VargaJuditMinisterofJustice/photos/a.2028879340464345/3865426703476257/





    Ezeket olvastad már?
    Így alakul az üzletek nyitvatartása és a közlekedés húsvétkor - mutatnunk néhány programötletet is a hosszú hétvégére!

    Így alakul az üzletek nyitvatartása és a közlekedés húsvétkor - mutatnunk néhány programötletet is a hosszú hétvégére!

    Összeveszett a barátnőjével, ennek köszönheti az életét

    Összeveszett a barátnőjével, ennek köszönheti az életét

    Többszáz milliót fizettek a Titanic ajtajáért

    Többszáz milliót fizettek a Titanic ajtajáért

    Féktelen düh: Magyar Péter nem tudta elviselni Varga Judit sikereit

    Féktelen düh: Magyar Péter nem tudta elviselni Varga Judit sikereit

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás