RETRO RÁDIÓ

„Politikai pedofíliát követett el Kiss László polgármester„

Súlyos csúsztatásokat tartalmaznak a III. kerületi polgármester állításai - jelentette ki Bús Balázs (Fidesz-KDNP), a III. kerület előző polgármestere.Megosztás
Szerző: Metropol
2020.10.01. 16:45
politikai tőkekovácsolás

A politikus úgy gondolja, Vadai Ágnes, a DK alelnöke és Kiss László (Momentum-DK-MSZP-PM-LMP) óbudai polgármester egyértelműen a politikai tőkekovácsolás céljára használják fel a gyermekbántalmazás problémáját.

Bús Balázs arra reagált, hogy a DK szerint Óbuda előző, fideszes városvezetése eltitkolt egy pedofilügyet.

A DK alelnöke csütörtöki online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a gyanú szerint egy önkormányzati óvodában dolgozó óvónő korábban pedofil felvételeket készített a rábízott gyerekekről, ráadásul az esetről a III. kerület akkori fideszes önkormányzati politikusai, köztük Bús Balázs volt polgármester is tudtak.

Bús Balázs egy közleményt adott ki, amiben azt írta: a 2019 márciusában indított nyomozás során az előző önkormányzati vezetés teljes körűen együttműködött a nyomozó hatóságokkal és az érintett óvoda vezetésével. Az érintett óvodapedagógus munkaviszonyát azonnali hatállyal megszüntették, a folyamatban lévő nyomozás érdekeire figyelemmel és az ügy felderítése érdekében a nyomozó hatósággal egyeztetve és iránymutatásai alapján jártak el mindenben. A teljes diszkréció a nyomozóhatóság kifejezett kérése volt, tekintettel a feltételezett bűncselekmény súlyára és tárgyára - mutatott rá.

Bús Balázs kitért arra is, hogy Kiss László egy nagyon fontos tényre nem hívja fel a figyelmet az ügy kapcsán, ugyanis a nyomozás idén áprilisában, azaz az ő polgármestersége idején zárult le és történt meg a vádemelés.

Ez az jelenti: már az új önkormányzati vezetésnek volt lehetősége arra, hogy egy már lezárult nyomozást követően, a vádemelésben megfogalmazottak alapján vizsgálatot indítson, és tegyen lépéseket a hasonló esetek megelőzése érdekében - írta közleményében a politikus.

Bús Balázs hangsúlyozta: az előző vezetés minden, gyermekeket érintő, bántalmazással összefüggő és egyéb ügyben segítséget nyújtott mind a szülőknek, mind a pedagógusoknak, kiemelt hangsúlyt helyezve a gyermekvédelmi jelzőrendszer hatékony működtetésére. Így teljes körű pszichológiai és jogi segítséget ajánlott a III. kerület korábbi vezetése az érintetteknek, amelynek költségét az önkormányzat magára vállalta - közölte.

„Kiss László polgármester ebben a rendkívül érzékeny ügyben politikai pedofíliát valósít meg, a nyomozás lezárásából adódó kötelezettségeit az előző vezetést hazug módon megvádolva teljesíti” - fogalmazott. Hozzátette: sajnálják, hogy az ügyet csak így sikerül kezelnie, és az egyébként üdvözlendő prevenciós intézkedéseit politikai köntösbe bújtatva, az előző vezetést rágalmazva igyekszik eladni.

Ezeket olvastad már?
Brutális gyilkosság: három kisgyerek egy bicikliért végzett egy idős férfival – Videó!

Brutális gyilkosság: három kisgyerek egy bicikliért végzett egy idős férfival – Videó!

Gyomorforgató: ápoló zaklatta a mentálisan sérült kislányt – Videó!

Gyomorforgató: ápoló zaklatta a mentálisan sérült kislányt – Videó!

Még át sem adták, de máris megrongálták a ferencvárosi aluljárót - videó

Még át sem adták, de máris megrongálták a ferencvárosi aluljárót - videó

Azt hitték, csak rosszul hall, most öntudatlanul fekszik a borsodi kisfiú

Azt hitték, csak rosszul hall, most öntudatlanul fekszik a borsodi kisfiú

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás