Orbán Viktort lecsómelegítés közben hívta fel Donald Trump





Az amerikai elnök akkor találta ki, hogy hívják föl Magyarország miniszterelnökét, amikor David Cornstein, az Egyesült Államok nemrég leköszönt budapesti nagykövete volt nála.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.10.16.
Különleges beszélgetés

Orbán Viktor elárulta, Donald Trump hívása főzés közben érte.

„Épp a konyhában ügyködtem, melegítettem a vacsorát„ - idézi a miniszterelnököt a Ripost a Blikk információi alapján.

„Feleségem, Anikó saját termesztésű alapanyagokból készült, Európa-bajnok lecsóját kevergettem, amikor megcsörrent a telefonom. Trump elnök volt a vonal végén. „Hogy vagytok ti ott Magyarországon?” – szólt a kagylóba, majd aktuális témákról kezdtünk beszélgetni. - Érdeklődtem az amerikai kampány állásáról. Azt mondta, éles a kampány, de nyerni fog.

Szó esett a járványról is, a két politikus tájékoztatta egymást, miként küzdenek a saját országukban.

„Arról érdeklődtem, hogy állnak a vakcinakutatással. Azt felelte: biztatóan. Megkérdeztem, hogy Amerikán kívüli országok is hozzájuthatnak-e majd, ha az Egyesült Államokban lesz előbb vakcina, Trump megnyugtató választ adott: „Számíthattok rám.”

Donald Trump amerikai elnök és Orbán Viktor miniszterelnök egy korábbi találkozójukon a washingtoni Fehér Ház Ovális irodájában (Fotó:MTI/Koszticsák Szilárd)

Ez az Európa-bajnok lecsó receptje

A miniszterelnök felesége, Lévai Anikó szakácskönyvet írt A konyhaablakból címmel, amelyet a Jokerex Kiadó adott ki. Ebben szerepel az „Európa-bajnok” lecsó receptje.

Hozzávalók:

  • 3 nagy fej hagyma
  • 1 kg zöldpaprika
  • 50 dkg húsos, érett paradicsom
  • tojásnyi zsír
  • só, pirospaprika
  • 15 dkg rizs
  • 30 dkg füstölt kolbász
  • Elkészítés: A hagymát vékony félkarikákra vágjuk, forró zsírba tesszük, üvegesre pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával, hozzátesszük a négyfelé, majd vékony csíkokra vagdalt zöldpaprikát és az ugyancsak vékonyra szeletelt paradicsomot. A paradicsomot előtte néhány másodpercre forrásban lévő vízbe mártjuk, majd bőrét lehúzzuk és cikkekre vágjuk. Megsózzuk és a fedő alatt puhára pároljuk, időnként megkevergetve, hogy le ne süljön. A kolbászt karikára vágjuk, kis vízzel fedő alatt megpároljuk, zsírjára sütjük és a kész lecsóhoz öntjük. A rizst is külön kell elkészíteni – mert a paradicsomos lecsóban nagyon nehezen fő meg –, az alábbiak szerint: a rizst megmossuk, kevés vízzel – hogy minél pergősebb legyen – megpároljuk. Amikor már majdnem kész, akkor összekeverjük a lecsóval és készre főzzük.





    Top hírek







    Hírlevél-feliratkozás