Ömlik a gáz a dunaföldvári bioetanol-üzemben, többen megsérültek

Mentőhelikopter is érkezett a helyszínre.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.10.09.
baleset

Nagy mennyiségű gáz került a levegőbe a dunaföldvári Pannonia Bio Zrt. bioetanol gyárából, értesült a DO. A hírt a település önkormányzata is megerősítette a Facebookon.

A Katasztrófavédelem és a Tűzoltóság munkatársai a helyszínen vannak, biztosítják a megfelelő ellátást – írták.

A baleset hírét több, egymástól független olvasói híradás is megerősítette, a dunaujvaros.com úgy tudja, a környék lakóit és az intézményeket az ablakok becsukására szólították föl, de egyelőre tisztázatlan, mennyi és milyen gáz ömlött a légtérbe a Dunaföldvár északi határában (a volt szovjet laktanya környezetében) üzemelő gyárban.

A portál információi szerint több súlyos és még több könnyű sérültje van a balesetnek, mentőhelikopter is érkezett a helyszínre.

Dunaföldvár önkormányzatának tájékoztatása szerint a Pannonia Bio Zrt. területén történt üzemi baleset során klórgáz szabadult fel egy 6 m3-es tartályból. Az üzemi területen működő elhárító csoport, valamint a Paksi Katasztrófavédelmi egységek folyamatosan kezelik a kialakult helyzetet. A mentőegységek a helyzetet a Pannoina Bio Zrt. területén kezelik, a sérültek ellátása megtörtént.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás