Orbán Viktor bejelentette: a jövő héttől a háziorvosi ellátást kezdik rendbe tenni





A védekezést irányító akciócsoportok áttekintették az elmúlt két hét tendenciáit.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.10.10.
munka

Orbán Viktor az akciócsoportok ülése után elmondta, a jövő héttől a háziorvosi praxisok rendbetételére kerül sor.

„Ülést tartottak a védekezést irányító akciócsoportok. Áttekintettük az elmúlt két hét tendenciáit, felfutás jellemezte a két hetet, és ez jellemzi az előttünk álló heteket is, illeszkedve a megfigyelt nemzetközi trendekhez. Október végéig hallgattunk meg előrejelzéseket. A szükséges számú ágy október végéig rendelkezésre áll, az átvezénylés folytatódni fog. Eddig 106 orvost és 170 ápolót vezényeltünk át, és ha szükséges, ez a szám növekszik majd. Meghallgattuk az iskolák működtetésért felelős államtitkárt, az őszi szünet a szokott rendben, október 23 és október 31-e között lesz. A határokon rend van” - jelentette ki a miniszterelnök.

Orbán Viktor elmondta, külön beszámolót kaptak az orvosi kamara és az operatív törzs közötti egyeztetések állásáról, és a jövő héten a háziorvosok új szabályáról megalkotásáról folynak majd egyeztetések.

A célunk az, hogy a háziorvosok praxisközösségeket hozzanak létre, üres praxis Magyarországon ne legyen, és a helyi ellátás javuljon. Ennek a pénzügyi feltételeit meg fogjuk teremteni. Ha ezzel végeznek, akkor az operatív törzset és az orvosi kamarát arra kértük, hogy a magán- és a közellátás viszonyát tisztázó tárgyalásokat folytassanak„ - zárta beszédét a kormányfő.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás