Ez lesz ma! Mutatjuk a nap legfontosabb eseményeit





Káosz várható a Múzeum körúton, öltönyösök lepik el a várost.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.10.13.
nap ez lesz ma Budapest október 13 belváros

A Metropol összeszedte, mik a nap legfontosabb történései, milyen forgalmi változásokra kell számítani az épülő M3-as metró miatt és ki miatt hordanak holnap öltönyt a férfiak és nők.

Szétbombázzák a Múzeum körutat

Közúti változásokkal készítik elő mától a M3-as metró felújításának további szakaszának munkálatait. A BKK közleménye szerint október 22-ig a Múzeum körúton, a Rákóczi út előtti szakaszon csak a belső sávban lehet majd közlekedni, az érintett szakaszon lezárják a buszsávot a buszmegállóig, forgalomkorlátozásokra és terelések lehet számítani november 6-ig. A változtatások célja a pótlóbuszos közlekedéshez szükséges infrastruktúrájának kiépítése a 3-as metróvonal középső szakaszának felújítása miatt. A korábban meghirdetett tervek szerint 2020 novemberétől a Nyugati pályaudvar – Semmelweis Klinikák állomások közötti szakasz kerül lezárásra. A Lehel tér és Nagyvárad tér állomások között metrópótló buszok szállítják majd az utasokat.

Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs

Az M3-as metró a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között nem közlekedik, a kimaradt szakaszon pótló autóbusszal utazhatnak. November 6-ig az Arany János utca, a Ferenciek tere, a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák megállókon nem áll meg. A 9-es és az M30-as autóbuszt, illetve a 72-es és a 73-as trolibuszt ajánljuk.

Fotó: Metropol/Cer Dániel

 

Tovább tárgyalják Lajcsi ügyét

Folytatódik Galambos Lajos 30 milliós közüzemi csalásról szóló bírósági ügye. Az évek óta húzódó tárgyalássorozatban a neves zenész és nyolc másik főnek vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt kell felelnie.

Fotó: Metropol/Markovics Gábor

Csípd ki magad!

Ma tartják a Nemzetközi öltözz ki világnapot. Az esemény a hazánkban is példátlan népszerűségnek örvendő Így jártam anyátokkal című sorozat alapján jött létre. A széria legnépszerűbb figurája, Barney ötlete alapján évek óta mindenkit arra buzdítanak a szervezők, hogy a mai nap során viseljen öltönyt.

NEW YORK, NY - MAY 04: Neil Patrick Harris attends Tribeca Celebrates Pride Day at 2019 Tribeca Film Festival at Spring Studio on May 4, 2019 in New York City. Slaven Vlasic/Getty Images for Tribeca Film Festival/AFP

Elmarad a Macskajáték

Ma és holnap este is elmarad a Nemzeti Színházban a Macskajáték című előadás. Az Udvaros Dorottya főszereplésével futó darab pótlásáról egyelőre nincsenek hírek.

20191014 Debrecen
fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló
A Szív hídjai – az Orlai Produkciós Iroda előadása.
képen: Udvaros Dorottya

Új úton mehetünk a Normafára

  • Vasárnap üzemzárásig zajlanak a Közvágóhídtól induló H6-os jelzésű HÉV karbantartási munkálatai Ráckeve és Szigetcsép között. Az érintett szakaszon a szerelvények nem közlekednek. Szigetcsép H és Ráckeve H között pótlóbusszal lehet utazni, mely érinti Szigetszentmárton-Szigetújfalu H megállóhelyet is.
  • Október 30-a, péntek üzemkezdésig megváltozott útvonalon megy a 176 E jelezésű autóbusz. A járat nem érinti a IV. utca, a Hősök tere, a XVII. utca, a Tarack utca és a Gyöngytyúk utca megállókat, a busz az Örs vezér tere felé a Liget soron és a Cinkotai úton át közlekedik. A Gyöngytyúk utcai megállót a 276E se érinti.
  • Továbbra is rövidített útvonalon közlekedik a Soroksári út átépítése miatt a 24-es villamos. A járat a Haller utca és a Közvágóhíd H között nem közlekedik. A kimaradt szakaszon a Soroksári úton közlekedő 2-es villamost, illetve a 223M, a 23-as, a 23E, az 54-es és az 55-ös autóbuszok igénybevételét ajánljuk.
  • Több megállót nem érint a 199-es busz Kispesten. A járat október 30-ig nem érinti a Kossuth Lajos utca, a Pincér utca, az Áchim András utca és az Ady Endre úti megállókat. A busz a Kossuth Lajos utca - Ady Endre út - Vas Gereben utca útvonalon közlekedik, így a Hofherr Albert utca térségét sem érinti.
  • Építkezési munkálatok miatt november 15-ig terelve közlekedik an XII. kerületben a 21-es autóbusz, nem érintve a Normafa megállót. Az autóbusz mindkét irányban az újonnan kiépített útvonalon, az Eötvös úton át közlekedik. A 21A és 212-es járatok továbbra is kiszolgálják a kimaradó megállóhelyet.




  • Ezeket olvastad már?
    „Ha segít, én is segítek” – utcán keres munkát a 74 éves, hajléktalanság szélén álló László

    „Ha segít, én is segítek” – utcán keres munkát a 74 éves, hajléktalanság szélén álló László

    Késelést jelentettek Zuglóból – kiderült, mi történt

    Késelést jelentettek Zuglóból – kiderült, mi történt

    Hollik István: Magyarországnak és Európának béke kell!

    Hollik István: Magyarországnak és Európának béke kell!

    Dömötör Csaba: A magyar baloldal előterjesztette és meg is szavazta a Magyarország elleni EP-jelentést

    Dömötör Csaba: A magyar baloldal előterjesztette és meg is szavazta a Magyarország elleni EP-jelentést

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás