Ez lesz ma! Mutatjuk a nap legfontosabb eseményeit

Családi programok és útlezárások várhatók a hétvégén.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.10.09.
tévé ez lesz ma család Program Nobel-díj lezárások

A Metropol összeszedte, mik a nap legfontosabb történései, a magyarság szempontjából mi minden vár ránk ezen a hétvégén.

Színes programokkal ünnepeljük a lelkünket

Gasztronómiai, kultúrás és szívmelengető rendezvényekkel töltődhetnek fel a hétvégén a budapestieket a Mentális Egészség Világnapján. Az 1994 óta létező ünnep célja felhívni az emberek figyelmét, hogy a lelki betegségben szenvedők ugyanolyan jogokkal rendelkeznek, mint bárki más.

  • -Hallgass hazait - A Budapest Ritmo Piknik pénteken és szombaton között 15 ingyenes, járványbarát szabadtéri koncerttel várja a közönséget a Millenáris parkban, a Hunyadi téri piac mellett és a Rákóczi téren.
  • - Közös Sörözés – Szombaton Sörkóstoló tréning és ízhiba bemutatót tartanak a Fehér Nyúl Sörfőzdénél, míg a First Craft Beer megmutatja saját, Oktoberfest sörét, Csepelen ajándék sörrel és alkoholmentes fickósör kóstolóval is várják a Rizmajer Sörfőzdébe látogatókat.
  • - Kéktúra- Szombaton a Kéktúra Napján országszerte 70 csoportban, 70 túraszakaszon várják a természetbe vágyókat a szervezők.
  • -Boldogság bomba - Ínyenc kürtőskalács különlegességekkel és szórakoztató programokkal vár mindenkit az Édes Mackó Kürtőskalács Hétvége az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászdában október 9-11. között az Állatkert körúton.
  • -Online lelkizés – Pénteken és vasárnap is online közvetítést tart a Napfényes Fesztivál a testi, lelki és szellemi egészségünk megőrzéséért.
  • Fotó: Shutterstock

    Több helyen várhatóak közúti fennakadások a hétvégi 35. SPAR Budapest Maraton Fesztivál miatt.

    Lezárásra kerül a Pázmány Péter sétány pénteken. 8:00 és 2020. 10. 11. 23:00 között. Szombaton nem lehet közlekedni a Budai alsó rakparton az Üstökös utca és a Pázmány Péter sétány között, továbbá forgalmi változásokra kell számítani a Fő utcán, Alagútban, Attila úton, Lánchíd utcában és a Szent Gellért rakparton 09:00–10:30 között, illetve a Műegyetem rakparton 9:10–16:00 között. Vasárnap a Tavasz utca és Pázmány Péter sétány között 6:00 – 13:00 között, a Pesti alsó rakpart teljes egészében 7:00 – 15:00 között lesz lezárva és 9:00-15:00 között a belvárosban több lezárás is várható.

    Fotó: MTI/Mohai Balázs

    Együtt táncolunk

    Szombat este 20:00-kor indul útjára TV2 idei legnagyobb szabású showműsora, a Dancing with the Stars-Mindenki táncol. A szupershowban 12 híresség, profi táncos partnereikkel bizonyíthatják, hogy a parkett ördögei. A hazai sztárvilág krémje mellett egyedülálló módon egy igazi nemzetközi ikon, a venezuelai szappanoperasztár Gabriela Spanic is szerepel a műsorban.

    Fotó: Bors/Knap Zoltán

    Kié lesz az idén a béke Nobel-díj?

    Ma jelenti be a Svéd Királyi Tudományos Akadémia, hogy kinek ítélik idén a béke Nobel-díjat. Az izgalmaknak még nincs vége, ugyanis jövő héten jelentik be a közgazdasági Nobel-díj nyertesét. Az irodalmi Nobel-díjat idén a magyar származású amerikai költőnő Louise Glück kapta.

    Fotó: MTI/EPA/Shawn Thew

    Metrópótló buszoktól hemzseg a város

  • Nem közlekedik az M2-es metró a Puskás Ferenc Stadion és az Örs vezér tere között a hétvégén, a kimaradt szakaszon pótló autóbusszal utazhatnak. Az M3-as vonalán a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest közt továbbra is pótlóbuszok vannak, november 6-ig az Arany János utca, a Ferenciek tere, a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikáknál nem áll meg a metró.
  • Szombat-vasárnap nem közlekedik a H8-as HÉV Mogyoród és Gödöllő között, a kimaradt szakaszon pótló autóbusszal utazhatnak. A H6-os HÉV is csak Szigetcsépig jár a Közvágóhídtól, onnan szintén pótlóbusszal lehet tovább utazni Ráckevére. A H5-ös HÉV Budakalász és Békásmegyer között csak egy vágányon közlekedik egész hétvégén.
  • Nem érinti az Előd utcai és a Vörösmarty utcai megállókat a 36-os busz vasárnap estig. A járatok az Ábrahám Géza utcán át közlekednek Pestszentlőrinc, illetve a Soroksár, IKEA áruház felé. Az ideiglenes megállók az Ábrahám Géza és a Vörösmarty utcákban találhatóak. A Vörösmarty utcai megállóban a 135-ös jelzésű busz sem áll meg
  • A 17-es villamos a Savoya Park és az Albertfalva kitérő között nem közlekedik, a 41-es villamos az Albertfalva kitérő és Budafok kocsiszín közt marad ki, a 47-es villamos pedig Albertfalva kitérő és a Városház tér között nem jár. A kimaradt szakaszon pótló autóbusszal utazhatnak a környékbeliek a hétvége során.
  • Építkezési munkálatok miatt szombat reggeltől egészen november 15-ig terelve közlekedik a 21-es autóbusz, nem érintve a Normafa megállót. Az autóbusz mindkét irányban az újonnan kiépített útvonalon, az Eötvös úton át közlekedik. A 21A és 212-es járatok továbbra is kiszolgálják a kimaradó megállóhelyet.
  • Top hírek









    Hírlevél-feliratkozás