RETRO RÁDIÓ

Ez lesz ma! Mutatjuk a nap legfontosabb eseményeit





A Metropol összeszedte, mik a nap legfontosabb történései, melyik utcákat kerüljük ki és melyik tárgyakból tesznek ma érettségit a tanulók.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.10.19.
ez lesz ma Budapest október 19.

Dugókkal, forgalomváltozással és útlezárásokkal indul a hét a fővárosban.

Nem lesz egyszerű közlekedni a budapestieknek a mai nap során. A police.hu hírei szerint számos lezárásra, terelésre és forgalomkorlátozásra kell számítani a városban, úgyhogy mindenki induljon el mindenki egy kicsit korábban, ha a Belváros és környékén van dolga.

Fotó: Világgazdaság

Merre ne menjünk a nap során?

  • - A II. kerületben delegáció miatt 8:00-14:00 óra között tilos megáll Ganz utca páros oldalán.
  • - Az V. kerület Szemere utca elején rendezvény miatt tilos lesz megállni 13 óráig.
  • - Lépésben lehet haladni a belső sávban a Múzeum körút V. és a VIII. kerületet érintő szakaszán, a Kálvin tér és az Astoria között október 22-ig. További forgalomkorlátozásokra és terelések lehet számítani november 6-ig az M3-as metró felújítása miatt.
  • - A VIII. kerületben két napig tilos lesz megállni a Visi Imre utca és a Szeszgyár utca elején. Szerda délután lezárják az említett utcákat.
  • - A IX. kerületben delegáció nem lehet parkolni a Vágóhíd utca 15. szám előtt délelőtt 11:00-ig.
  • - A XI. kerületben éjfélig tilos lesz megállni a Saru utca elején és a Lágymányosi utca 20-22 előtt. A Saru utcát 11:00-19:00 között szakaszon lezárják.
  • - A XIII. kerület szakaszos leállások várhatók egészen csütörtök estig a Radnóti Miklós utca és a Tátra utca környékén.
  • Tovább segíti az otthonteremtést a kormány

    Újabb fontos bejelentés várható a mai nap során Novák Katalintól. A családokért felelős miniszter az utóbbi hetekben már több, az otthonteremtést elősegítő újítást jelentett be.

  • - Január 1. után új építésű ingatlant vásárlása esetén- ami lakás esetén nem haladja meg a 150, háznál a 300 négyzetméteres alapterületet - a mostani 27 százalékos áfa helyett csak 5 százalékot kell fizetnie.
  • - Januártól a csokkal vásárolt új építésű ingatlanoknál az 5 százalékos áfa is visszaigényelhető lesz.
  • - Otthonfelújítási támogatást indít a kormány január 1-jétől. A legalább egy gyermeket nevelő családok otthona felújítási költségeinek felét átvállalja az állam, legfeljebb 3 millió forintig.
  • Fotó: Magyar Nemzet

    Magyar érettségivel indul a hét

    Magyar nyelv és irodalom illetve földrajz érettségiket tartanak ma országszerte, miután október 16-án elindult az őszi érettségi szezon a nemzetiségi nyelv és irodalom vizsgákkal. Idén a koronavírus járvány miatt sokan az őszi érettségi időszakot választották a májusi vizsgák helyet, 396 intézményben 27.631-en érettségiznek a következő közel két hétben.

    Fotó: MTI/Varga György

    Felborult a MÁV-menetrend

    Ideiglenes forgalmi változások várják a hatvani vonalon ingázókat a keddi üzemzárásig. A miskolci InterCity vonatok 5 perccel, az egri és sátoraljaújhelyi sebesvonatok 25 perccel korábban indulnak a megszokottnál a Keletiből. Hatvan felől az InterCity vonatok 10 perccel később érkeznek a fővárosba az új vasúti biztosítóberendezés üzembe helyezéséig.

    Fotó: Fejér Megyei Hírlap

    Szombat reggeltől újra teljes vonalon halad a 2-es villamos

  • Több megállót nem érint a 199-es busz Kispesten. A járat október 30-ig nem érinti a Kossuth Lajos utca, a Pincér utca, az Áchim András utca és az Ady Endre úti megállókat. A busz a Kossuth Lajos utca - Ady Endre út - Vas Gereben utca útvonalon közlekedik, így a Hofherr Albert utca térségét sem érinti.
  • Nem közlekedik a M3-as metró a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest, a kimaradt szakaszon pótlóbusszal utazhatnak. November 6-ig az Arany János utca, a Ferenciek tere, a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák megállókon nem áll meg a járat, helyette 9-es és az M30-as autóbuszt, illetve a 72-es és a 73-as trolibuszt ajánljuk.
  • Terelve közlekedik a 32-es busz holnap délig. A járat a megszokott útvonalától eltérően nem értini a Béke utcai megállót, ugyanis az érintett útszakaszon útbeszakadási miatt közúti munkálatok zajlanak jövő keddig. A 32-es megszokott menetidőben közlekedik Göncz Árpád városközpont M és Örs vezér tere M+H között.
  • Hónap végéig nem érinti a Lehel tér metrómegállót a 14-es villamos. A járat rövidített útvonalon, a Dévai utcáig közlekedik a következő két hétben. Hasonló módon kerüli ki a Lehel piac környékét a 15-ös és a 115-ös autóbusz, melyre a Boráros tér H felé a Váci úton az M3-as metrópótló autóbusz Lehel téri megállóhelyén lehet felszállni.
  • Hosszú hónapok után szombat reggeltől újra teljes vonalon közlekedik a 2-es villamos. Azonban héten még a Haller utca / Soroksári út és a Közvágóhíd H között nem közlekedik a 2-es. A közúti építkezések idejére a kimaradó szakaszon a 223M, a 23-as, a 23E, az 54-es és az 55-ös autóbusz igénybevételét ajánljuk.




  • Ezeket olvastad már?
    Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

    Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

    Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

    Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

    Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

    Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

    Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

    Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás