Először jelent meg a nyilvánosság előtt Trump, orvosa szerint már nem fertőző

A amerikai elnököt még kórházban is kezelték, miután megfertőződött koronavírussal.

Megosztás
Szerző: Metropol
2020.10.11. 13:00
világjárvány

Donald Trump amerikai elnök szombaton először jelent meg a nyilvánosság előtt azóta, hogy megfertőződött a koronavírussal, és kórházba került.

A Fehér Ház erkélyén nyilatkozó Trump elmondta: remekül érzi magát. Az elnök a jelenlévő több száz ember előtt azt ígérte: a koronavírus el fog tűnni.

Azt akarom, hogy tudjátok: nemzetünk legyőzi ezt a szörnyű kínai vírust” - hangsúlyozta a vírus eredetére utalva. Hozzátette: nagyon gyorsan, rekordidő alatt megérkezik majd a koronavírus elleni vakcina.

A tudomány és az orvosságok segítségével örökre elpusztítjuk a vírust a világ minden szegletében - mondta az amerikai elnök.

Trump a jövő héten újult erővel veti bele magát az elnökválasztási kampányba, és két helyszínen is gyűlést tart - jelentette be az elnök kampánystábja.

Trump kedden a pennsylvaniai Johnstownban, szerdán pedig az iowai Des Moines-ben jelenik meg a nyilvánosság előtt.

Az amerikai elnököt október 2-án szállították kórházba, miután a megelőző napon koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak nála. Négy nap múltán tért vissza a Fehér Házba, ahol először nem az Ovális Irodában, hanem elkülönített helyiségben dolgozott.

Trump kórházban antitestkoktélt, vírusellenes Remdesivirt, szteroidot és más készítményeket kapott. Még csütörtök este kiadott közleményében a Fehér Ház orvosa kielégítőnek minősítette az elnök egészségi állapotát, és tudatta, akár már választási rendezvényeken is részt vehet.

Az elnök már nem fertőző

Donald Trump amerikai elnök már nem fertőző - közölte Sean Conley, a Fehér Ház orvosa szombaton egy a reggeli órákban elvégzett koronavírus-teszt eredményére hivatkozva.

Az orvos szerint az amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) kritériumai alapján az elnök véget vethet az önkéntes karanténnak tíz nappal az első tünetek jelentkezését követően.

Conley kiemelte: a betegség lefolyása során elvégzett tesztek folyamatosan csökkenő vírusszintet mutattak Trump szervezetében. Hozzátette, hogy továbbra is megfigyelés alatt fogja tartani az elnököt, aki minél hamarább vissza akar térni feladatai ellátásához.

Conley szerint Trumpnak az elmúlt több mint 24 órában nem volt láza és az egyéb tünetei is javultak, bár ezt nem részletezte.

Ezeket olvastad már?
Botránypolitikus: Baranyi Krisztina 3 „hadviselő” éve 9 pontban

Botránypolitikus: Baranyi Krisztina 3 „hadviselő” éve 9 pontban

Végre egy jó hír: újabb trolibuszok a fővárosban!

Végre egy jó hír: újabb trolibuszok a fővárosban!

82 milliárd forint osztalékot talicskáztak ki a Fővárosi Csatornázási Művekből

82 milliárd forint osztalékot talicskáztak ki a Fővárosi Csatornázási Művekből

Nincsenek emlékei, így kislányát sem ismeri fel az édesanya

Nincsenek emlékei, így kislányát sem ismeri fel az édesanya

Hírlevél feliratkozás

Top hírek

Ezek is érdekelhetik